Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Νεάνιδες να τις καμαρώνεις....

Πως να μην καμαρώνεις αυτή την ομάδα Νεανίδων του Πορφύρα, το χρυσό μέλλον της Γυναικείας μας ;
Η νίκη στο γήπεδο της Αργυρούπολης, με 3-1 σετ, επί της ομώνυμης ομάδας, δε μας έδωσε το εισιτήριο στην τετράδα της ΕΣΠΕΔΑ, αλλά, αναμφίβολα, μας χάρισε χαμόγελα και ενίσχυσε την υπερηφάνεια μας για αυτή την ομάδα, συνολικά για τη δουλειά που γίνεται στο βόλει γυναικών του Πορφύρα.
Η ομάδα μας πρωταγωνιστεί για την άνοδο στην Α2, τη διεκδικεί σταθερά και με αντοχή, αλλά, έχει καταπληκτικές Νεάνιδες, πολύ καλές Κορασίδες, μία πολλά υποσχόμενη φουρνιά Παγκορασίδων και Μίνι που θα παίξουν φανταστικό βόλει.
Αρα, για εμάς έχει την ίδια σημασία η βιτρίνα με την ουσία, με το ''απο πίσω''.Που έρχεται σαν το νερό που κατεβαίναι απο το βουνό με τα χιόνια που λιώνουν.
Μείναμε τρίτοι, με διαφορά ενός πόντου απο  τη δεύτερη Αργυρούπολη απο την οποία χάσαμε 3-2 εντός και την κερδίσαμε 3-1 εκτός, αλλά, μας κόστισε η ήττα μας στην Ευρυάλη, τότε που μία ψυχή ωρυόταν και  όλοι τον κοιτούσαν σαν τον τρελό του χωριού, επειδή, ακόμα δεν είχαν συνειδητοποιήσει ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ είναι η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.
Τώρα, είναι αργά....
Μένει ωστόσο η σιγουριά ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για την ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ.
Οχι για τις νίκες αλλά για τις εμφανίσεις. Χθες μάλιστα ήταν ΟΜΑΔΑ με την ΕΝΝΟΙΑ της λέξης.
Μας άρεσε η πολυφωνία στους πόντους, καθώς Κουτσιβίτη--Θαλασσινού--Α.Πρίφτη μοιράσθηκαν το επιθετικό κομμάτι, σε παραγωγικότητα ενώ το δίδυμο Χαλβατζή--Τσιραντωνάκη ήταν θαυμάσιες ως κεντρικές και η πασαδόρος μας Χατζηπέτρου αξίζει πράγματι τον έπαινο γιατί τα δίνει όλα για την ομάδα, αν και είναι στην Γ΄Λυκείου, με ανοδική μάλιστα πορεία απόδοσης.
Η πολύ καλή εικόνα μας ενισχύθηκε όταν χρησιμοποιήθηκαν στο τρίτο σετ Δημητρίου και Τσαβαρή και αυτό δείχνει κάτι. Τη δουλειά του προπονητή.
Οποια κι αν έμπαινε στο ματς, το ίδιο ήταν.Ο ρυθμός όχι μόνο δεν έπεφτε αλλά βελτιωνόταν.
Ξεχάσαμε ένα παιδί ;
Οχι. Για την Μαριάννα Λιάρου, σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα άλλα παιδιά, δεν έχουμε γράψει κάτι για την απόδοση της σε ένα παιχνίδι.
Ετσι έτυχε ή έτσι πράξαμε επειδή κρίναμε ότι δε θα έπρεπε να έλθει σε δύσκολη θέση η έφορος Νεανίδων--Κορασίδων.
Αλλά, αυτή τη φορά, θα αναφερθούμε στην 15χρονη λίμπερο μας, γράφοντας, την προσωπική εκτίμηση μας, ότι ήταν χθες στην Αργυρούπολη η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΚΤΡΙΑ  μας, η πρώτη σε απόδοση, ένα λίμπερο που δείχνει πια αυτοπεποίθηση και σίγουρα παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο όλες τις προδιαγραφές ώστε να γίνει τόσο χρήσιμη και πολύτιμη για τον Πορφύρα όσο η Αρτεμις Γκούρα, την οποία θαυμάζει η Μαριάννα και προσπαθεί να μιμηθεί, με επιτυχία πλέον.
Το γεγονός ότι στην γυναικεία ομάδα μας αγωνίζονται σπουδαίες και μεγάλες αθλήτριες και ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ( όπως η Αρτεμις αλλά και όλες οι άλλες συμπαίκτριες της ) , δεν είναι τυχαίο. Αποτελούν ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ για τα παιδιά μας.
Τι καλύτερο απο το να θέλεις να μοιάσεις σε μία αθλήτρια της δικής σου ομάδας, τι υγιέστερο απο το να πάρεις εκείνη ως πρότυπο ;
Ετσι εξασφαλίζεται η συνέχεια στην ομάδα και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.
Αυτό το νόημα και όχι της εφήμερης επιτυχίας, έχουν οι επιλογές μας, αυτή είναι η φιλοσοφία του τμήματος βόλει γυναικών του Πορφύρα.
Χθες έπαιξαν στο βασικό σχήμα μας 4 Κορασίδες, απο τις οποίες οι 2 , Πρίφτη (  ήταν κρυωμένος ο Παντελής και δεν μπορούσε να της φωνάξει αλλά αυτή τη φορά μόνο ''μπράβο παιδί μου'' θα της έλεγε ) και Λιάρου ήταν μέχρι πέρσι Παγκορασίδες. Ουσιαστικά, με μόνο 2 αλλαγές, η ίδια ομάδα θα είναι και του χρόνου.
Κάτι κάνει αυτό το γαλατικό χωριό, η Φρεαττύδα...Με τέτοια ισσοροπία στις τρικλοποδιές, θα πάμε για σκέιτ στου Παπανικολή ή για το dancing on ice....
Τα σετ ήταν 16-25,24-26,25-14,12-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Κωνσταντίνος Γκούντας ) Α.Πρίφτη, Θαλασσινού, Κουτσιβίτη, Χαλβατζή, Χατζηπέτρου, Τσιραντωνάκη, Λιάρου, Δημητρίου, Τσαβαρή.