Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Θα περάσουμε απο το ταμείο και για τις Παγκορασίδες.....

Προς το παρόν, δεν υπάρχει εξέλιξη σε ότι αφορά τις προετοιμασίες για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ στις Παγκορασίδες.
Πιθανολογείται ότι θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στη Διοίκηση της ΕΣΠΕΔΑ και στους εκπροσώπους των σωματείων της Ενωσης μας, μέσα σε αυτή την εβδομάδα που αρχίζει απο αύριο.
Τι θα μας πούν ; Τι μπορούν να πούν κι αυτοί, όταν υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση της ΕΣΠΕΔΑ απο την Ομοσπονδία, για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν είναι  εύκολο, απλό κι υπεύθυνο να αναλύσουμε, τουλάχιστον όχι αβίαστα και με πρόχειρη προσέγγιση....
Τι  να περιμένουμε ; Οτι θα πρέπει να αναλάβουν τα σωματεία το κόστος της διαιτησίας, 20 ευρώ σε κάθε εντός έδρας αγώνα τους.
Δηλαδή, τουλάχιστον 140 ευρώ, εάν ακολουθηθεί το περσινό σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
Η θέση του Πορφύρα είναι σαφής.
Οταν μας λένε απο την αρχή της σαιζόν ότι ΔΕ θα πληρώσουμε τα αναπτιυξιακά, περιμένουμε ότι αυτό θα ισχύσει.
Στην ουσία, γνωρίζαμε ότι αυτό θα συμβεί αφού έγινε η αρχή με τη διαιτησία στις γυναίκες. Ηταν θέμα χρόνου.
Χρήματα δεν υπάρχουν, αλλά, προκειμένου να παίξουν οι Παγκορασίδες, θα  τα βρούμε.
Το ερώτημα είναι, κάτω απο αυτές τις συνθήκες, πόσα σωματεία θα δηλώσουν συμμετοχή στη νέα σαιζόν στα πρωταθλήματα, όταν θα χρειάζεται π.χ. ο Πορφύρας, σχεδόν 1.600  ευρώ για τη συμμετοχή του στα 4 πρωταθλήματα Γυναικών--Νεανίδων--Κορασίδων--Παγκορασίδων, μόνο για έξοδα διαιτησίας.
Εμείς τα δίνουμε, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Αλλά, αυτή είναι η λύση ;
Γιατί να μην είναι όλα ξεκάθαρα απο την αρχή, ώστε να κάνουμε και εμείς ανάλογα τον προγραμματισμό μας και να μην αιφνιδιαζόμαστε ;
Ο Πορφύρας, πάντως, παρά την κριτική που ασκεί κατά καιρούς στην ΕΣΠΕΔΑ, γαι λάθος αποφάσεις της και αμέλειες της, είναι με το μέρος της Διοίκησης της Ενωσης μας και μαζί της θα προσπαθήσουμε να βρεθεί λύση, με σεβασμό τόσο στα παιδιά και στους γονείς τους, όσο και στους συμπαίκτες μας στη χαρά του παιχνιδιού, τους διαιτητές.

Ν.Δελαγραμμάτικας