Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ενα πρωινό συνεργασίας

Δώδεκα κορίτσια, που φορούσαν τη φανέλα του Πορφύρα, συνεργάσθηκαν άριστα σήμερα το πρωί στο Κερατσίνι και πέτυχαν να φύγουν απο το γήπεδο με την αίσθηση της ευχαρίστησης όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για το αποτέλεσμα.
Οι Παγκορασίδες του Πορφύρας με την Μίνα Τσαπούρη να τις καθοδηγεί ΑΡΙΣΤΑ, νίκησαν τον Απολλώνιο με 3-0 σετ, αλλά, το αποτέλεσμα, για εμάς, δε μετρά.
Αυτά στα οποία δίνουμε σημασία είναι άλλα.
---Ηταν στο γήπεδο αρκετοί γονείς που δεν έχουν τα παιδιά τους σε αυτή την ομάδα του Πορφύρα, αλλά, πήγαν να δούν τα ''μωρά''.Οταν αυτό συμβαίνει, σταθερά, σε όλα τα τμήματα μας, όπως πλέον γίνεται, τότε θα πούμε ότι πήραμε το μεγαλύτερο Κύπελλο του κόσμου. Αυτό που περιέχει ΑΓΑΠΗ για όλα τα παιδιά, ΕΓΝΟΙΑ για την ομάδα, ΑΦΟΣΙΩΣΗ στον αθλητισμό
---Ο Απολλώνιος μας φιλοξένησε ΑΨΟΓΑ. Ανάλογα με την παράδοση που έχει στο βόλει και σύμφωνα με την ποιότητα των ανθρώπων του. Μας υποχρέωσε, συνολικά, με τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετώπισε.
---Μόλις τελείωσε το ματς, μία απο τις αθλήτριες μας, η Νεφέλη Κιτζή, που αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και στάθηκε πολύ καλά,  είχε την επιθυμία να πάει στο γήπεδο για να προπονηθεί κι έτσι...τράβηξε και τον πατέρα της στο ''Σαλπέας''. Αυτό θέλουμε. Να βάλουμε στα παιδιά τη συνήθεια του αθλητισμού. Αντί να ξοδεύουν τον χρόνο τους, μόνο, αλλού, να βάλουν στην κουλτούρα τους το γήπεδο, την προπόνηση, το παιχνίδι, να γίνει ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ για αυτά, το βόλει.
Το δικό μας ''κόλλημα'', το έχουν όλοι όσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν ΜΕΡΑΚΙ με τον αθλητισμό. Καλύτερα, βέβαια, να είναι ένα παιδί...κολλημένο με το γήπεδο, παρά με ότι άλλο.
Αυτά είναι τα σημαντικά. Κι έτσι, πάντα με διακριτούς ρόλους, ζούν και μεγαλώνουν οι ομάδες. Και φυσικά οι κοινωνίες....
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Πορφύρας ήταν βελτιωμένος όπως και πλήρης αυτή τη φορά, δίχως προβλήματα με ασθένειες και με σταθερό ρυθμό στην απόδοση του, έφθασε στην επικράτηση με τα σετ να είναι 15-25, 21-25 και 23-25.
Η πρόοδος που δείχνουν παιδιά, όπως η Μίνα Κουτσουδάκη, η Ουρανία Κονταράκη, η Μαριάννα Βαλσάμη,  η Ζίνα Πολλάτου κι η Ιωάννα Μούκα, πρωτόπειρα σε επίπεδο πρωταθλήματος, αποτελεί υποθήκη για τη συνέχεια.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Μίνα Τσαπούρη ) Φ.Αποστολάκη, Πολλάτου, Μελισσάρη, Τσόρβα, Θεοδωρή, Κονταράκη, Αποστόλου, Ε. Ζαννή, Κουτσουδάκη, Βαλσάμη, Μούκα, Κιτζή.