Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ογδοη νίκη για τον Πορφύρα....

Στην όγδοη νίκη της σε δέκα αγωνιστικές, έφθασε απόψε η ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα, καθώς νίκησε με 3-0 σετ τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, στο κατάμεστο ''Σαλπέας'', στον Πειραιά.
Τα σετ ήταν 25-23, 25-21 και 25-19.
Με αυτό το σκορ, καλύπτουμε την ήττα μας απο τον Αστέρα στον πρώτο γύρο, καθώς είχαμε ηττηθεί με 3-1 σετ.
Συνεπώς, υπερέχουμε σε κάθε ισοβαθμία με τον Αστέρα ενώ προς το παρόν είμαστε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στον Β΄Ομιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας, πίσω απο τους Ιωνες.
Ομως, η Αγία Παρασκευή, που ακολουθεί, έχει έναν αγώνα ΄λιγότερο σε σχέση με εμάς και θα παίξει αύριο στην  Κρήτη με την Μεσσαρά.
Πέραν πάσης αμφιβολίας, η επικράτηση του Πορφύρα ήταν δίκαιη, απέναντι στον Αστέρα.
Το παιχνίδι ήταν καλό, η έκβαση του κρίθηκε, θεωρούμε, στη συνολική προσπάθεια απο τον Πορφύρα, τον οποίο προετοίμασε άριστα αυτή την εβδομάδα και κατηύθυνε αλάνθαστα η προπονήτρια των υποδομών μας Πόπη Καλλή, αναπληρώνοντας τον ασθενούντα προπονητή μας Κωνσταντίνο Γκούντα.
Ο Πορφύρας είχε πάθος κι αρμονική συνύπαρξη των αθλητριών του, με αφοσίωση στο στόχο της νίκης, γενναίες προσπάθειες, ομαδικότητα και πειθαρχία αλλά και προσήλωση στην προοπτική της επιτυχίας
Ολες ήταν σπουδαίες, ενδεχομένως να φανεί ότι αδικούμε αν υπάρξουν μεμονωμένες αναφορές, σε μία βραδιά όπου ο Πορφύρας τα' δωσε όλα για να κερδίσει, επειδή, ήθελε πολύ, για διάφορους λόγους, αυτή την επιτυχία.
Ετσι, πάμε να σχολιάσουμε επιγραμματικά, την παρουσία κάθε αθλήτριας μας, σημειώνοντας ότι την ίδια χρησιμότητα είχαν κι όσες δεν αγωνίσθηκαν, αλλά, ήταν μέσα στο πνεύμα της ομάδας, απο τον πάγκο.
Η Μανωλάκου ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗΓΟΣ, η Μουστάκη έκανε το καλύτερο και πιο ψυχωμένο παιχνίδι της με τον Πορφύρα, η Καράκου είχε ωριμότητα και έμπνευση στις επιλογές της, η Παντζαρτζίδου έβγαλε αθλητικό εγωισμό και Πειραιώτικη καρδιά, η Μπαλή ήταν καταπληκτική, χαρά για τους γονείς της κι ειδικά για τον πατέρα της, η Δήμα ήταν η αθλήτρια ''για όλες τις δουλειές'', με μοναδικό πείσμα, η Αρτεμις Γκούρα ανεβαίνει συνεχώς, μετά την πολύμηνη απουσία της, η Νόβη Γκούρα έδωσε τη δική της βοήθεια, μόλις χρειάσθηκε.
Πανηγύρια δε χρειάζονται. Μία νίκη ήταν. Σπουδία, αλλά, μία νίκη, που όπως κι οι άλλες με 3-0, δίνει 3 πόντους.
Με σοβαρότητα, ηρεμία και λίγα λόγια, πάμε για τα επόμενα βήματα.
Με το ίδιο μέταλλο και με την ίδια επιθυμία να ''φτιάξουμε φανέλα''.
Πολύ καλή η διαιτησία των Ευαγγέλου--Μεταξά.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλλή ) Μανωλάκου, Μουστάκη, Δήμα, Α.Γκούρα, Μπαλή, Δήμα, Καράκου, Ν.Γκούρα, Τσαπούρη, Χατζηπέτρου, Χαλβατζή, Δελαγραμμάτικα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( Αρναούτης ) Χέλιου, Θώδη, Ζαχαρέα, Θύμο, Δέδε, Μαρίνη, Παπαδάκη, Νικολάου, Αντουβά, Μπιτσώνη.