Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η έννοια της ομαδικής προσπάθειας

Τα 90 ( και δεν ήταν όλα εκεί, για διάφορους λόγους ) κορίτσια της Ακαδημίας του Βόλει Γυναικών του Πορφύρα, τα οποία συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Σαλπέας, για την κοπή της πίτας του τμήματος, οι γονείς τους που ήταν στο πλευρό τους, τα χαμόγελα απο δεκάδες ανθρώπους, η θετική ενέργεια κι η ικανοποίηση που έβλεπες ότι ένιωθαν όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο μας, η προετοιμασία με ομαδικό πνεύμα, απλώς, εξηγούν γιατί νιώθουμε τόσο όμορφα με την ενασχόληση μας με αυτό το τμήμα, με την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του Βόλει του Πορφύρα.
Οι έφοροι των τμημάτων υποδομών Τασούλα Λιάρου, Κώστας Αποστόλου, Αγγελος Ζαννής, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, προετοίμασαν με επιμέλεια και σημασία στη λεπτομέρεια τα πάντα, σε σχέση με την εκδήλωση του βόλει Γυναικών του Πορφύρα, κάλυψαν με δική τους ευθύνη και φροντίδα ότι χρειάσθηκε.
Ο άλλοτε διεθνής αθλητής του βόλει Τάκης Παπαγεωργίου και πατέρας της αθλήτριας μας Ελλης, εκφώνησε το καλωσόρισμα, ευχήθηκε υγεία σε όλες κι όλους, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση τους.
Ο συμβολισμός είναι προφανής, στο πρόσωπο του Τάκη.
Το τμήμα δεν είναι μονοδιάστατο, αλλά, εκφράζεται μέσα απο ομαδική συνεργασία πολλών γονιών, καθένας απο τους οποίους προσφέρει πιο πολλά απο όσα κι ότι μπορεί.
Κάθε φορά υπάρχει άλλος για να πετύχει τους πόντους, άλλος για να μεταφέρει λίγο παρακάτω τη σκυτάλη και να τη δώσει σε ασφαλή χέρια.
Τα χαμόγελα που είδαμε, η προθυμία του Διονύση Σκαλτσή να κεράσει πιροσκί τη....συμμορία των Cadets, η ευγενική χειρονομία του Βαγγέλη Τζερεφού, με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί, πριν απο 6 χρόνια, την ''νέα πορεία'' του τμήματος, απο εκείνη τη συνάντηση στο σπίτι του κυρ Μανώλη, η ευχαρίστηση κι η αγωνία με την οποία ο ένας τρέχει για το παιδί του άλλου, το τουρνουά των Μίνι και των Προμίνι, πριν απο την κοπή της πίττας, ο αγώνας των, νέων,  εφόρων των Παγκορασίδων Θοδωρή Μονιού και Ηλία Πολλάτου, οι οποίοι θα κάθονται μαζί στον πάγκο απο το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι μικρές λεπτομέρειες, όπως η συγκίνηση του μπαμπά της Ευγενίας Αυγουλή κι οι στέρεες κουβέντες της μητέρας της Νεφέλης Παπαγιαννοπούλου, απλώς, σε γεμίζουν ψυχική ευφορία.
Αυτή την όαση αθλητικού πολιτισμού, μακάρι να έχουμε υγεία, όλοι μας, ώστε να την προφυλάσσουμε και να τη θυμόμαστε πάντα.