Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θέμα αρχής

Επειδή δέχθηκα ερωτήσεις ''γιατί δε σχολιάσαμε την ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Κρήτης κατά του Πορφύρα'', απλώς, θα ήθελα να εκφράσω μία πάγια θέση μας.
Ο Πορφύρας δεν επιθυμεί να φθείρει θεσμούς κι όργανα ή να αντιπαρατεθεί μαζί τους, όχι απο αδυναμία, αλλά, μόνο απο σεβασμό στις αρχές, τον οποίο άλλωστε δείχνει με τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται.Καθένας, βεβαίως, αναλαμβάνει τις ευθύνες του για ότι υποστηρίζει και για τις επιλογές του....
Οι ενυπόγραφες διαπιστώσεις-θέσεις μου, ως στόχο έχουν να γίνει σαφές ότι θα υπερασπίσουμε με κάθε σύννομο τρόπο, το δικαίωμα της ομάδας μας να απολαμβάνει ή να καρπούται ότι ακριβώς της αξίζει, απο σεβασμό στον κόπο των αθλητριών και του προπονητή.
Αυτό έγινε και φυσικά θα ξαναγίνει αν, όταν κι όποτε κριθεί σκόπιμο.
Εμμένουμε, άλλωστε, απολύτως σε όσα υποστηρίξαμε για τον αγώνα Μεσσαρά--Πορφύρα, σε σχέση με την, κατάφωρα άδικη, για την ομάδα μας διαιτησία, που δε μας στέρησε ένα σετ, αλλά, ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ.
Γνωρίζουμε πολλά, καταλαβαίνουμε περισσότερα, μιλάμε λιγότερο απο όσο θα πράτταμε σε άλλες συνθήκες, επειδή, εκπροσωπούμε ένα σωματείο με κουλτούρα κι ιστορία.
Συνεχίζουμε μαζί με όλες κι όλους εκείνους, που ανεξάρτητα απο ιδιότητα, δείχνουν τον ίδιο σεβασμό με τον Πορφύρα, στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ κι έχουν την ίδια ματιά και για τις δύο πλευρές του γηπέδου.
Α, κάτι ακόμα.
Είναι ορθόδοξο ότι αθλήτριες ( μάλιστα κι η ίδια η αρχηγός ) της ομάδας με την οποία αγωνισθήκαμε την περασμένη Κυριακή, στα Μεσσαρά, έκαναν like στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών Κρήτης που στρεφόταν κατά του Πορφύρα ;
Αν το έκαναν δικές μας αθλήτριες, τι θα είχαμε ακούσει ;
Επίσης, για ορισμένα ανώνυμα σχόλια, ισχύει το ''δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται '' ή το '' ευτυχώς που μας επιβεβαιώνετε ότι ενοχλούμε...'';
Εντέλει, επειδή, προσέχω κάθε λέξη που γράφω, απο τη φύση της δουλειάς προφανώς, εκτιμώ ότι όλα γίνονται για να μαθαίνουμε.
Αρκεί να μαθαίνουμε ΟΛΟΙ.

Υ.Γ.1
Για την ιστορία. Το τέταρτο σετ στην Κρήτη χάθηκε με 25-22, όχι με 25-20, όπως απο παραδρομή γράφηκε, ακόμα και  στο ίδιο το σάιτ της Ομοσπονδίας.
Και επιπλέον. Μη σας ενοχλεί ότι ο Πορφύρας έχει φωνή. Καλό είναι να ακούγεται μία ομάδα ή να εκφράζεται δημόσια κι επώνυμα, αντί να χρησιμοποιεί άλλες πρακτικές και μεθόδους.
Υ.Γ. 2
Υγεία και καλά παιχνίδια σε όλες κι όλους το Σαββατοκύριακο.
Υ.Γ. 3
Μία κουβέντα κι ας παρεξηγηθώ απο ορισμένους. Σιγά...Η πρώτη φορά θα είναι...Είναι τυχεροί οι διαιτητές της Κρήτης που έχουν πρόεδρο τον Βασίλη Κοκοτσάκη. Το αγαπάει αυτό που κάνει. Κι είναι έντιμος. Αλλο θέμα η, όποια, προφανής και ξεκάθαρη, διαφωνία, άλλο το μεράκι του, συγκεκριμένου, ανδρός για τον χώρο του κι η ικανότητα του.
Υ.Γ 4
Ταγοί της διαιτησίας, είναι ορθό να συντάσσονται με ανακοίνωση κόντρα σε αθλητικό σωματείο ;
Κι είναι και φίλοι ορισμένοι απο αυτούς τους ταγούς....



Ν.Δελαγραμμάτικας