Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ισος προς Ισον 2-3 σετ στις λεπτομέρειες

Να ξεκινήσουμε απο το αποτέλεσμα.
Ο Πορφύρας ηττήθηκε εντός έδρας, στο σπίτι μας, το ''Σαλπέας'', με 3-2 σετ απο τον Ολυμπιακό, μετά απο ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες ήταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΕΣ σε απόδοση, ποιότητα και ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.
Ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη επειδή έκανε λιγότερα λάθη στο τάι μπρέικ, σε σχέση με τον Πορφύρα που ωστόσο αν και βρέθηκε να χάνει 6-14, λίγο έλειψε να κάνει μία σημαδιακή ανατροπή, καθώς τα κορίτσια μας πήγαν το σκορ στο 12-14 , με σερί 6-0. Εκεί, σε μία οριακή επίθεση, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με το τελικό 12-15.
Μία ομάδα με χαρακτήρα, φιλοδοξίες, αγάπη στη φανέλα και μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ( στην οποία όποιος δείξει επιθετικότητα ή ασέβεια έναντι ενός μέλους της, βρίσκει όλους τους άλλους ΜΑΖΙ), δεν μπορεί να χαίρεται επειδή έχασε και ας έπαιξε καλά.
Στην ήττα χαίρονται μόνο οι κακόμοιροι και οι επαναπαυμένοι. Οπως και οι ανήμποροι.
Αλλά, τα κορίτσια του Πορφύρα ήταν αισθητά βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, επιβεβαίωσαν ότι είναι σε καλό δρόμο ώστε να προοδεύσουν και να παίξουν σε υγιές περιβάλλον, απολαμβάνοντας το μεγαλύτερο αγαθό.
Αυτό που εκφράζει και καλύπτει  ότι πρεσβεύει η ομάδα μας.  
Την αθλητοπρέπεια. Χωρίς δικαιολογίες με διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, χωρίς, αδικαιολόγητες και ανιστόρητες,  απρεπείς συμπεριφορές προς ηλικιωμένους και γενικώς μεγαλύτερους σε ηλικία, χωρίς να κλωτσάμε μπάλες στα τυφλά, επειδή κερδίσαμε, δίχως να απειλούμε τον διαιτητή ότι θα τον πετάξουμε κάτω απο τη σκάλα, δίχως έπαρση και αλαζονεία, χωρίς να προσπαθούμε να κερδίσουμε με το στανιό, με την βεβαιότητα ότι το βόλει είναι όμορφο σαν το τανγκό, για δύο, αλλά,θέλει τρόπο και τέχνη.
Πορφύρας και Ολυμπιακός ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Ειδικά, με Πρόεδρο--Ηγέτη του Ολυμπιακού τον Μιχάλη Κουντούρη που ΑΓΑΠΑ  τον Πορφύρα και το απέδειξε έμπρακτα.
Αυτοί οι  δύο σύλλογοι, μπορούν να συνυπάρξουν, με όρους αλληλοσεβασμού και αναγνώρισης της διαφορετικότητας αλλά και της ξεχωριστής ταυτότητας, φιλοσοφίας και πορείας τους, στον Δήμο Πειραιά.
Δεν πρέπει να ενοχλεί ότι ο Πορφύρας κοντράρει ως ΙΣΟΣ προς ΙΣΟΝ μέσα στο γήπεδο τον Ολυμπιακό.
Χαρά πρέπει να προκαλεί η ΠΡΟΟΔΟΣ όχι απλώς του γείτονα αλλά και φίλου και συμπολίτη.
Αυτό, ας το δεχθούν και ας το ενστερνισθούν, όλες και όλοι.
Αλλωστε, ο Πορφύρας είναι εδώ για να δουλέψει ακόμα πιο μεθοδικά, με περισσότερο πάθος αλλά και με ΣΕΒΑΣΜΟ.
Φυσικά, στα σχολεία αλλά και αλλού, ο σεβασμός δε διδάσκεται.
Ενδεχομένως, επιβάλλεται ή κερδίζεται μέσα απο τη συζήτηση, την ελκυστική συνύπαρξη, την ΟΜΟΡΦΗ ΑΜΙΛΛΑ που μας κάνει όλους καλύτερους.
Ενα ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά μας για την προσπάθεια τους.
Και μία διαπίστωση. Σήμερα, ο Πορφύρας κέρδισε φίλες και φίλους.
Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την επιτυχία του.
Θα τον περιμένουμε να έλθει ξανά στο σπίτι μας, σε λίγες ημέρες, ώστε να παίξουμε και για το πρωτάθλημα των Νεανίδων.
Με το καλό να  έλθει και ελπίζουμε να γίνει και εκείνο το βράδυ, ένας πολύ όμορφος αγώνας, με ηρεμία, χαμόγελα, ΣΕΒΑΣΜΟ και το κυριότερο ;
Να είμαστε ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ώστε να απολαύσουμε μία αθλητική αναμέτρηση.
Με τη λογική ότι το βόλει δεν είναι ποδόσφαιρο και με την  ελπίδα ότι με περίσκεψη απο τους μεγαλύτερους σε ηλικία θα γίνει αντιληπτό ότι οι πράξεις και τα λόγια διαμορφώνουν χαρακτήρες, νοοτροπίες και αντιδράσεις.
Τα σετ ήταν 25-23, 8-25, 25-23, 12-25,12-15.
Αριστη η διαιτησία των Βλάχου--Θεοδωρίδου.Εκαναν το απλό και αυτονόητο. Σφύριζαν ΟΤΙ έβλεπαν και δεν άφησαν φάση χωρίς να έχουν τεταμένη σε αυτή την προσοχή τους.Λάθη έγιναν. Και πως να μην γίνουν σε έναν αγώνα που διήρκεσε 2 ώρες και 10 λεπτά...Αλλά, δεν έκριναν το αποτέλεσμα.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (προπονητής Γκούντας ) Τσιραντωνάκη, Λιάρου, Θαλασσινού, Παλημέρη, Α.Πρίφτη, Τσαβαρή, Ε.Πρίφτη, Δημητρίου, Παπαδήμα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( προπονητής Ζωγραφάκης ) Κοκκινάκη, Μουρατίδη, Γκουντμένκο, Καλόσακα, Θεοδωρίδου, Βελιανίτη, Χαλτούπη, Κοντάκη, Καλογεροπούλου, Χαρίνου.