Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Αυτό έχει καλαμπούρι....

Να είναι σε 48ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι και να μαθαίνουν, ο ένας απο τον άλλον, για απολύσεις συναδέλφων τους, μέσα στην απεργία, απο τα ΜΜΕ όπου δούλευαν εδώ και 25- χρόνια, πράγματι είναι αξιοσημείωτο.
Και δείχνει ότι αν μη τι άλλο, δεν υπάρχει πια φραγμός πουθενά και για τίποτα, στον κλάδο με τους 4.000 ανέργους δημοσιογράφους, σε σύνολο 10.000.
Με τις απολύσεις να συνεχίζονται, η πρόβλεψη είναι ότι θα μείνουν στο χώρο 3.000 άτομα. Τα άλλα 7.000 θα αναγκασθούν να αλλάξουν απασχόληση.
Τι σας νοιάζει εσάς ;
Καταλαβαίνω ότι έχετε τα δικά σας βάσανα.
Τώρα, πάντως, μαζί με το πουκάμισο που μας σκίζουν, ξηλώνεται και το πουλόβερ.
Και θα μείνουμε γυμνοί στο κρύο της έλλειψης ενημέρωσης.
Απλώς, γιατί, το ''κλόπι πέιστ'' που θα κάνουν τα απλήρωτα παιδάκια και η απόλυτη εξάρτηση απο τους ισχυρούς, δε θα είναι δημοσιογραφία αλλά εξαθλίωση και τρομοκρατία.
Αλλά, ας προσέχαμε.
Μας έδωσαν την τέταρτη εξουσία και εμείς νομίζαμε ότι αυτό το δώρο πρέπει να το πάμε σπίτι για να το φάμε, αντί να καταλάβουμε ότι είναι τιμή και ευλογία να είσαι δημοσιογράφος.
Οταν νομίζεις ότι είσαι πιο ψηλά απο την κοινωνία και ταυτίζεσαι με το συμφέρον του δυνατού, αυτά παθαίνεις.
Τι φταίνε όμως οι τίμιοι επαγγελματίες να πληρώνουν το κόστος για τους απατεώνες που έκαναν μάγια στον κόσμο με τα παραμύθια τους ;
Ο Νίκος, η Αλεξάνδρα, ο Φίλιππος και τόσα άλλα παιδιά, ζούσαν με ένα μεροκάματο στα ΜΜΕ και τώρα το έχασαν και αυτό.Και παράλληλα, τους βρίζει ο κόσμος.
Επειδή είναι ''αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι''.
Ναι. Δίκιο έχετε. Και τώρα να δούμε αν θα είστε καλύτερα χωρίς εμάς....

Ν.Δελ.