Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Εβδομη νίκη για τον Πορφύρα

Την έβδομη νίκη του σε οκτώ αγωνιστικές, στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών, πέτυχε ο Πορφύρας στο Ρέντη με 3-1 σετ, απέναντι σε μία ομάδα με ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας, την οποία ευχαριστούμε για τη φιλοξενία της και για την αγάπη με την οποία μας υποδέχθηκε και ευχόμαστε καλή συνέχεια και ΥΓΕΙΑ σε όλους τους συντελεστές της, καθώς πράγματι βγάζει θετικό προφίλ και υπόσχεται πολλά για το σήμερα αλλά και το αύριο, με νεανικό σύνολο, στο οποίο έχει ενταχθεί άριστα η δική μας Χριστίνα Φικάι που παίζει εκεί ως δανεική απο τον Πορφύρα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Πορφύρας νίκησε δίκαια. Αλλά, ακριβές είναι και ότι στο πρώτο σετ παίξαμε τόσο άσχημα όσο μάλλον καμμία άλλη φορά εφέτος και δε σεβασθήκαμε τους γηπεδούχους που μας τιμώρησαν καθώς αν και έχαναν με 17-15, επικράτησαν με 25-20 με ένα σερί 10-3.
Ακολούθησε αλλαγή στη λογική με την οποία αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι, οι ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν και ο Πορφύρας κυριάρχησε, αν και πιστεύουμε, όπως συμφωνήσαμε με τους φίλους του Ρέντη μετά απο το παιχνίδι, ότι την καλύτερη απόδοση του ο Ρέντης την είχε στο δεύτερο σετ και ας το έχασε, μετά απο όμορφο αγώνα 25 λεπτών, με 25-18.
Στο τρίτο και στο τέταρτο σετ ο Πορφύρας ήταν ανεβασμένος, δεν είχε ουσιαστικά προβλήματα αν και ο Ρέντης προσπάθησε πιεστικά και δεν άφησε ούτε μία φάση δίχως να την παλέψει  με αγωνιστικότητα και πείσμα και μπράβο του.
Κρατάμε το καμπανάκι του πρώτου σετ αλλά και την υπεύθυνη παρουσία απο τα μέσα του δεύτερου σετ μέχρι το τέλος του αγώνα, όταν είδαμε ξανά την ομάδα που εμείς χτίζουμε, συντηρούμε, γνωρίζουμε και ακολουθούμε.
Φυσικά, σε ένα πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν μόνο οι έπαινοι αλλά και τα ''γιατί''. Επειδή όταν παίζεις με τη φωτιά κάπου και κάπως θα καείς.Και περιθώρια για απώλειες, σε αυτό το πρωτάθλημα όπου δεν υπάρχουν πλαίυ οφφ, ας μην τα αναζητούμε, γιατί δε θα τα βρούμε.
Στο γήπεδο δεν είμαστε μόνοι μας και ΟΛΕΣ οι ομάδες είναι δύσκολες, κυρίως δε όταν δεν είμαστε εμείς 100% συγκεντρωμένοι.
Φαίνεται ότι δεν έχουμε αντιληφθεί ότι ΟΛΑ όσα γράφονται σε αυτό το μπλογκ αποτελούν προιόν εμπειρίας, σκέψης και γνώσης συνθηκών και δεδομένων.
Οποια και όποιος τα προσπερνά, απλώς, θα δίνει δικαιώματα και φυσικά δε θα πρέπει να έχει και παράπονα.
Ο Πορφύρας είναι μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ αλλά και μία ομάδα με πίεση γιατί έχει στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο.
Αυτό ας το συνειδητοποιήσουμε.Οπως και ότι κάθε ομάδα στην κατηγορία είναι εύλογο και αθλητικά δίκαιο να έχει ως κίνητρο να παίξει όσο πιο καλά μπορεί, με τον Πορφύρα και την Ηλιούπολη, τα δύο φερόμενα ως φαβορί για την άνοδο αν και εφόσον δούμε την βαθμολογία θα αντικρύσουμε και τον Πειραικό που είναι μία ανάσα απο τους δύο πρωτοπόρους και απαιτεί τον σεβασμό, σύμφωνα και με την ιστορία του αλλά και με τις φυσιογνωμίες που τον αποτελούν.
Τα εύκολα παιχνίδια είναι αυτά που εμείς τα απλοποιούμε.
Οταν μπαίνουμε σε σύνθετες διαδικασίες, χωρίς καθαρό μυαλό, προσοχή και ολοκληρωμένη προετοιμασία, τότε μπλέκουμε.
Το όνομα μόνο του δεν κερδίζει στα ομαδικά αθλήματα.
Απλώς, επειδή παίζει και άλλος.        
Τα σετ ήταν 25-20, 18-25,14-25,13-25.
Αριστη η διαιτησία των Κουτσούλα--Τσάκα. Σημειωτής η κα Δαλέκου.
ΑΕ ΡΕΝΤΗ ( προπονητής Μενδρινός) Νικολάκη, Φικάι, Μ.Κολυάρδου, Δ.Κολυάρδου, Τριανταφυλλίδη, Πάλι, Ζώρζου, Νασκιντασβίλι, Θηραίου, Χριστοφή, Παπουτσιάν, Καραπιπέρη.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γκούντας ) Μανωλάκου, Μπαλή, Γκούρα, Τσαπούρη, Δήμα, Καράκου, Θεοχάρη, Γρηγορίου, Χαλβατζή, Κουτσιβίτη, Δελαγραμμάτικα.