Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τι να πεί κανείς...

Την προηγούμενη εβδομάδα προχωρήσαμε σε ανάρτηση για το θέμα που έχει ανακύψει με τις αναβολές στο πρωτάθλημα των Νεανίδων της ΕΣΠΕΔΑ.
Υπάρχει ένα παιχνίδι Αργυρούπολη--Ολυμπιακός το οποίο δεν έχει ορισθεί, ακόμα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και φίλο Μπάμπη Διονάτο ( που κάνει ΕΝΤΙΜΗ και ΣΠΟΥΔΑΙΑ προσπάθεια στην ΕΣΠΕΔΑ, με ειλικρίνεια και αγάπη, όπως αυτή που δείχνει στη μεγάλη αθλητική οικογένεια του Μοσχάτου, της ομάδας του ), μας είπε ότι ο αγώνας αυτός θα ορισθεί μέχρι την Κυριακή και πάντως πριν απο την τελευταία αγωνιστική που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη.
Η Αργυρούπολη με έγγραφο της, ζήτησε χθες να ορισθεί η συνάντηση στις 28 ή 29 Ιανουαρίου, μετά δηλαδή απο το τέλος του πρωταθλήματος.
Προφανώς, αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί γιατί θα ήταν ΑΠΟΛΥΤΗ αλλοίωση του πρωταθλήματος με δεδομένο ότι οι δύο πρώτες ομάδες του Ομίλου διασταυρώνονται με τις δύο πρώτες απο τον άλλο Ομιλο και δεν είναι φυσιολογικό να έχει τέτοιο δικαίωμα επιλογής μία ομάδα, όταν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες στον άλλο Ομιλο, απο τον οποίο απορούμε πως και δε μίλησε κανείς μέχρι τώρα...
Το ζήτημα είναι ηθικής τάξεως και αφορά τη λογική ότι θα πρέπει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και μικρότερη χαλαρότητα αλλά και υπευθυνότητα, απο τις ίδιες τις ομάδες.
Είναι ξεκάθαρο ότι το ζήτημα ξέφυγε απο την ΕΣΠΕΔΑ, γιατί δεν είναι δυνατό να σέρνεται μία αναβολή εδώ και 3 μήνες όταν ο Κανονισμός είναι σαφής στο άρθρο 20, παράγραφος 5 και μιλά για ορισμό μέσα σε 15 ημέρες για κάθε αναβληθέντα αγώνα.
Ο Πορφύρας πήγε στην Αργυρούπολη με μισή ομάδα για έναν αγώνα Κορασίδων, επειδή ορίσθηκε η ημέρα και  ώρα διεξαγωγής του την τελευταία στιγμή.
Για τελευταία φορά, στο όνομα της προσωπικής εκτίμησης και της εξαιρετικής άποψης που έχουμε για τον Μπάμπη Διονάτο και συνολικά για την ΕΣΠΕΔΑ, δεχόμαστε να κλείσουμε τα μάτια σε μία αταξία που είναι δεδομένο ότι προκλήθηκε επειδή αν σε κάποιους δώσεις το δάχτυλο, παίρνουν και το χέρι, επειδή έχουν καλομάθει και βολεύονται με την τακτική ''λίγο απο όλα, είμαι και εδώ, είμαι και εκεί, θέλω να βολέψω όλες τις ομάδες μου αλλά να κάνω τη δουλειά μου, όπως θέλω εγώ, δε ζορίζομαι γιατί θα μου το κάνουν το χατήρι, επειδή φωνάζω ή πιέζω''.
Ηδη, υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ασφαλώς.
Τι άλλο σημαίνει η πραγματοποίηση παιχνιδιού της 1ης αγωνιστικής μετά απο την 9η;
Είτε επειδή υπήρχε αδυναμία ή αδιαφορία, είτε γιατί κυριάρχησαν δεύτερες σκέψεις, όπως ο φόβος για αυτό που ξεπετάχθηκε μπροστά μας και δεν το υπολογίζαμε, είτε γιατί μέτρησε η διάθεση να μοιρασθεί η τράπουλα με ....ορισμό στα χιαστί ματς, η ΕΣΠΕΔΑ έπρεπε να είχε ήδη ορίσει τον αγώνα Αργυρούπολης--Ολυμπιακού και ας μην βόλευε αυτή η εξέλιξη τις δύο ομάδες.
Τέτοια προσπάθεια που κάνει για τα παιδιά μας η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ, με τη ΣΠΟΥΔΑΙΑ απόφαση για αύξηση του αριθμού των παιχνιδιών στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, δεν πρέπει να την ''σκοτεινιάζουν'' περίεργες και αδικαιολόγητες αναβολές.
Γιατί η καλή θέληση παρεξηγείται, όπως και η διάθεση για διευκόλυνση.
Και όλα αυτά, δημιουργούν νοοτροπίες και στις αθλήτριες και στους προπονητές και στους παράγοντες και μεταφέρονται και στο γυναικείο, όπου πάλι οι ίδιοι άνθρωποι είναι.
Για αυτό και το παραμύθι των αναβολών πρέπει να τελειώνει , ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Και όποιος απο εμάς δεν έχει γήπεδο, ας πάει να παίξει αλλού.
Γιατί ήδη υπάρχει ακυρότητα αγώνων που δεν καλύπτεται απο κανένα εδάφιο του Κανονισμού.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά ;
Επειδή για αυτό το χόμπυ και συνολικά για τον αθλητισμό, ορισμένοι παλαβοί ματώνουν και γονείς και παιδιά τρέχουν και δε φθάνουν.
Τουλάχιστον, ας γίνονται όλα χωρίς να θυμίζει και το ερασιτεχνικό βόλει, τη συνολική εικόνα της  Ελλάδας.


Με αθλητική λογική και χωρίς στενόμυαλες σκέψεις και παρωπίδες και ας λατρεύω την ομάδα μου,,
Ν.Δελαγραμμάτικας