Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τα γήπεδα βόλει είναι για το βόλει....

Ποιό είναι το αυτονόητο ; Οτι τα γήπεδα βόλει είναι μόνο για το βόλει.
Το ''Σαλπέας΄΄ φτιάχθηκε, με αγώνα του αείμνηστου Παναγιώτη Σαλπέα και παραγόντων πρωτίστως του Πορφύρα αλλά και  του Φοίνικα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ομάδες της περιοχής, της γειτονιάς.
Κυρίως, δηλαδή, ο Πορφύρας και ο Φοίνικας.
Δημιουργήθηκαν, στο χώρο όπου για πολλά χρόνια περνούσαμε και βλέπαμε μόνο μεταλλικές δοκούς, δύο γήπεδα, ανισόπεδα. Το κυρίως, που είναι του μπάσκετ και ένα δεύτερο, το οποίο ονομάζεται προπονητήριο βόλει.
Στο προπονητήριο του βόλει, οι διαστάσεις, η διάταξη, η δομή, περιγράφουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γήπεδο για το συγκεκριμένο άθλημα. Χωρίς θέσεις για τους θεατές αλλά με αγάπη και δουλειά, στεγάζονται και αναπτύσσονται σε αυτό όχι μόνο οι ομάδες βόλει γυναικών του Πορφύρα και του Φοίνικα αλλά και ο Πειραικός που ήλθε επειδή κρίθηκε ακαταλλάληλο το ''Παπαστράτειο'' όπως και ο Εθνικός.
Ο Πορφύρας έχει  ώρες για τις υποδομές του στο ''Σαλπέας'' ΜΟΝΟ το Σαββατοκύριακο.
Ο Φοίνικας εξυπηρετείται 2 φορές τις καθημερινές όπως και ο Ολυμπιακός, άλλες 3.
Δε ζητάμε να αλλάξει κάτι για τις άλλες ομάδες.
Θέλουμε και πιστεύουμε ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ να αντιμετωπισθεί η πλημμυρίδα των κοριτσιών του βόλει του Πορφύρα με καλύτερη διάθεση απο τον Δήμο Πειραιά, που εξ ορισμού διαθέτει απο τις 4 έως τις 7 μ.μ. το προπονητήριο του βόλει, για τα προγράμματα ρυθμικής γυμναστικής του Δήμου.
Πηγαίνουν τα παιδιά μας και στο Γυμνάσιο, στου Βρυώνη.
Αυτό, ωστόσο, δεν αρκεί πια.
Ο Πορφύρας, η ομάδα με τα 100 κορίτσια στην Ακαδημία του, δεν μπορεί να στεγάσει τις  δραστηριότητες των τμημάτων υποδομής του στο βόλει, σε γυμναστήριο ή σε άλλη αίθουσα.
Η ρυθμική μπορεί, αναμφίβολα, να είναι και αλλού ή να συντμήσει το πρόγραμμα της και αντί να χρησιμοποιεί το μισό γήπεδο σε 2  διαφορετικές προπονητικές μονάδες, να έχει όλο το γήπεδο στην ίδια προπόνηση και έτσι να περισσέψει μία προπονητική μονάδα για τον Πορφύρα, έστω 2 φορές την εβδομάδα, στις καθημερινές.
Είναι όμορφη και χρήσιμη η ρυθμική.
Αλλά, το γήπεδο βόλει είναι για το βόλει.
Οχι για μοκέτες της ρυθμικής.
Ο Πειραιάς δεν έχει άλλο γήπεδο βόλει.
Πρόκειται περί κατορθώματος, αλλά, έτσι είναι.
Η τωρινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι διαθέτει σωστή κρίση, ευαισθησία αλλά και αγάπη για τα σπορ.
Συνεπώς, δικαιούμαστε να περιμένουμε ότι θα αντιμετωπισθεί με ενδιαφέρον και αποτελεσματικότητα, το δίκαιο αίτημα του βόλει γυναικών του Πορφύρα.
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε, άλλωστε, ότι δεν υπάρχει βούληση προκειμένου να υπάρξει άμεση δράση και ρεαλιστική προσέγγιση, ώστε να διευκολυνθεί, με δικαιοσύνη, η ομάδα που μαζεύει παιδιά με καθημερινό αγώνα μέσα απο τα σχολεία, τις γειτονιές, ασχολείται μαζί τους, δημιουργεί οικογενειακό περιβάλλον, συνδυάζει αθλητισμό και πρωταθλητισμό, διαφημίζει την Πειραική Χερσόνησο και το πολυπληθέστερο κατοικημένο κομμάτι του Δήμου Πειραιά σε όλη την Ελλάδα.
Το γήπεδο βόλει είναι για το βόλει.
Ναι στη συνύπαρξη, όχι στον αποκλεισμό στις πιο καίριες και παραγωγικές ώρες της ημέρας, για τα παιδιά μας.  

Ν.Δελαγραμμάτικας