Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μας έκαναν υπερήφανους τα παιδιά μας

Στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη, όπως και η ήττα.
Πάνω απο όλα, ωστόσο, πρέπει να δίνουμε σημασία στην προσπάθεια.
Και μπορεί να χάσαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ στις Νεάνιδες αλλά  τη διεκδικήσαμε ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ μέχρι την 9η αγωνιστική ( έννατη για εμάς βέβαια γιατί άλλες ομάδες ακόμα δεν έχουν δώσει αγώνα τους απο τον Νοέμβριο, το Αργυρούπολη--Ολυμπιακός, το οποίο μπορεί να γίνει τώρα που είναι γνωστά όλα τα αποτελέσματα και δεν υπάρχει πρόβλημα...).
Μπράβο στα  κορίτσια του Πορφύρα, μας έκαναν υπεφήφανους γιατί πάλεψαν, αγωνίσθηκαν, ανταποκρίθηκαν στην πίεση και στις συνθήκες του πρωταθλήματος Νεανίδων.
Μπράβο γιατί ο Πορφύρας, με μία και μοναδική προσθήκη, αυτή της Κουτσιβίτη, ενός εξαιρετικού κοριτσιού που ήλθε για να μείνει στην ομάδα μας, βασίζεται σε παιδιά απο τα  σπλάχνα του, απο την Ακαδημία του, απο τις γειτονιές του Δήμου Πειραιά και κυρίως απο τη Φρεαττύδα , την Καλλίπολη, τον Αγιο Βασίλη, τον Προφήτη Ηλία, το Χατζηκυριάκειο αλλά και απο το κέντρο του Πειραιά.
Μπράβο γιατί μεγαλώνουμε μέσα απο αγώνα, με χαρακτήρα και ΗΘΟΣ.
Το αποτέλεσμα το αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα. Θα το αφήναμε και αν κερδίζαμε.Γιατί στα αναπτυξιακά μετρά για εμάς να δούμε τα στοιχεία του πάθους, της αγωνιστικότητας, της αφοσίωσης στο σήμα της ομάδας, του δεσίματος με τον Πορφύρα.
Και αυτά τα είδαμε χθες βράδυ απο ΟΛΑ τα παιδιά μας.
Συγχαρητήρια στον πολύ καλό σε αυτή την αναμέτρηση Ολυμπιακό που νίκησε με 3-1 σετ.
Το πρώτο σετ πήγε στους φιλοξενούμενους με 25-15, ισοφαρίσαμε σε 1-1 ,με 25-19 και στο τρίτο σετ προηγηθήκαμε με 9-4, αλλά, απο εκείνο το σημείο ήλθε η αντίδραση του Ολυμπιακού μπροστά στο φάσμα της προοπτικής του  αποκλεισμού του και πήρε εντέλει το τρίτο σετ με 25-14, αλλά, σε γεμάτο, σε φάσεις, σετ διάρκειας 25 λεπτών.
Με τη ψυχολογία με το μέρος του πλέον ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ, παίρνοντας το τελευταίο με 25-14.
Δίκαιη επιτυχία του Ολυμπιακού, για τον οποίο θα κάνουμε προσωπική αναφορά σε 3 κορίτσια που παρακολουθούμε απο μικρά, στα παιχνίδια με τα δικά μας.
Η Πωλίνα Μπίλλια, η Δανάη Μουρατίδη και η Ειρήνη Κοκκινάκη, είναι παιδιά που μπορούν να προχωρήσουν και στο βόλει και στη ζωή.
Ειδικά σε αυτές τις τρείς ...συμπάθειες μας, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.Το αξίζουν.
Να μένουν, ωστόσο, πάντα σοβαρές και ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΕΣ και να θυμούνται πάντα ποιά είναι τα όρια του αθλητή. Να είστε γερές και δυνατές και οι τρείς.
Ευτυχώς, αυτή τη φορά, με την βοήθεια και του προπονητή του Ολυμπιακού Σαραντίτη, οι γονείς των αθλητριών του Ολυμπιακού και οι παράγοντες και συνοδοί της ομάδας τους, δεν προκάλεσαν και ήταν ήρεμοι. Βοήθησε και η εξέλιξη του αγώνα, αλλά, κυρίως οι σωστές και έξυπνες αντιδράσεις του προπονητή...
Ετσι, το παιχνίδι έγινε σε όμορφη ατμόσφαιρα, αντάξια των φιλικών δεσμών των δύο ομάδων και του πολιτισμού της πόλης του Πειραιά αλλά και του επιπέδου του βόλει γυναικών.
Πολύ καλή η διαιτησία των Παπαχατζή--Ρουμιάν.
Θα γίνουν και λάθη. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Αν και δε μας άρεσε μία συμψηφιστική διάθεση σε 2-3 σημεία του αγώνα. ''Κατάλαβα ότι έκανα ένα λάθος απο εκεί, να κάνω και απο την άλλη, να το πατσίσω''.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γκούντας) Χατζηπέτρου, Χαλβατζή, Λιάρου, Α.Πρίφτη, Τσιραντωνάκη, Κουτσιβίτη, Τσαβαρή, Μουρέλου, Θαλασσινού, Παλημέρη, Δημητρίου, Ε.Πρίφτη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( προπονητής Σαραντίτης) Μουρατίδη, Μπίλλια, Κατραμάδου, Κοκκινάκη, Τσαντέ, Γκουντμένκο, Πολίτη, Δούκα, Χαρίνου, Καλογεροπούλου, Βελιανίτη, Θεοδωρίδου.