Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κλείνει η ψαλίδα

Τόσο στην Α1 Γυναικών όσο και στην Α1 Ανδρών, αλλάζουν τα δεδομένα που γνωρίζαμε.
Οι αποστάσεις είναι, πια, μικρότερες μεταξύ των ομάδων κι η περιφέρεια έχει ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, ειδικά στους άνδρες.
Τα φαβορί είναι στις Γυναίκες η ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός αλλά απο τις άλλες ομάδες, καθεμία μπορεί να νικήσει την άλλη, όπως φάνηκε ήδη στο ματς Τράχωνες--Μαρκόπουλο 1-3 αλλά και στο Μαρκόπουλο--Παναθηναικός 3-2.
Στους Ανδρες, Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου μοιάζουν να υπερέχουν, αλλά, Παμβοχαικός κι Εθνικός Αλεξανδρούπολης κάνουν ότι μπορούν ώστε να αξιοποιήσουν τον ενθουσιασμό των φίλων τους και την οργάνωση τους ενώ η κατηγορία, κυριολεκτικά, είναι ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα.
Τι δε μας αρέσει ;
Οτι ειδικά στις Γυναίκες, όλες οι ομάδες δουλεύουν με τις μεταγραφές τους και στηρίζονται σε αυτές.
Τα παιδιά απο την Ακαδημία είναι μόνο για τις συνδρομές....
Γιατί αν δεν γίνεται καλή δουλειά, κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και να κάνουν αυτοκριτική.
Υπάρχουν κι ορισμένες εξαιρέσεις, κυρίως, σε συλλόγους της Θεσσαλονίκης, αλλά, η πλειοψηφία μπαίνει στη λογική του ''μεταγραφικού σαφάρι''.
Παίρνουν ότι καλύτερο βρίσκουν παντού και πάνε για το αποτέλεσμα.
Οπότε, η Ακαδημία τι νόημα έχει ;
Στον Ολυμπιακό είναι ένα παιδί απο την Ακαδημία στη 12άδα κι αυτό πήγε με μεταγραφή απο τον Φοίνικα ( Μπίλια ), οι Τράχωνες έχουν μόνο ένα δικό τους παιδί, την Κουτροπούλου, ως τρίτη, πλέον πασαδόρο.
Η ΑΕΚ δεν έχει δική της αθλήτρια, απο το φυτώριο της, ο Παναθηναικός στηρίχθηκε σε μεταγραφές; απο τον Ηρακλή Κηφισιάς, τον Ηλυσιακό, τη Λάρισα, τον Βύρωνα.
Τα Βριλήσια δουλεύουν με αθλήτριες που ήταν στο Κορωπί, την Αγία Παρασκευή, τον Πανιώνιο,  έχουν κι ορισμένα παιδιά απο την Ακαδημία τους, όμως, όχι στον βαθμό που θα περίμενε κανείς.
Το Μαρκόπουλο έχει στη 12άδα του μόνο ένα κορίτσι απο την Ακαδημία του, την δεύτερη πασαδόρο Πολυδώρου, ενίοτε και την Κωνσταντώνη.
Εχει κι άλλα κορίτσια νεαρής ηλικίας, αλλά, αποτελούν μεταγραφές απο Λαγονήσι και Βύρωνα.
Μία εξαίρεση αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, ο  Ηρακλής Κηφισιάς, που  συγκεντρώνει ότι καλύτερο υπάρχει στις μικρές ηλικίες, αλλά, εφέτος κινήθηκε και για ξένες  αθλήτριες.
Δουλεύει παραγωγικά με τις μικρές ο Ηρακλής Κηφισιάς, αλλά, συνήθως, όχι με παιδιά που έκαναν εκεί τα πρώτα δελτία τους.Τώρα, βέβαια, έχει μία καλή φουρνιά κι αν μη τι άλλο, δικαιούται να καμαρώνει για τις Ιβάνοβα, Λαμπρούση, Καραγκούνη που ασφαλώς είναι δικά του δημιουργήματα.