Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Χρειάζεται να είναι υπεύθυνα τα σωματεία

Θα διαβάσετε σε άλλες αναρτήσεις στο μπλογκ μας ,τις εντυπώσεις μας απο το τουρνουά των Μίνι στο Μοσχάτο .Επειδή δε μας αρέσει να χαιδεύουμε αυτιά ,πάμε να πούμε και μερικά άλλα πραγματάκια.
Επειδή στους Ελληνάρες πάντα υπάρχει η εντύπωση ότι κάποιος άλλος φταίει ,εμείς ρωτάμε άλλα σωματεία που πήραν μέρος στο τουρνουά Μίνι στο Μοσχάτο εάν διάβασαν καθόλου την προκήρυξη που μας έστειλε η ΕΣΠΕΔΑ τον Μάρτιο ,για τα Μίνι .
Στην προκήρυξη αναφερόταν ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά γεννημένα μετά απο το 1997 .
Με ελεύθερο ,προς τα κάτω ,όριο συμμετοχής ,όπως είναι και στα πρωταθλήματα πλέον.
Ορισμένες απο τις ομάδες μας αντιμετώπισαν ομάδες με κορίτσια γεννημένα το 1995 .Δηλαδή ,παιδιά που γεννήθηκαν το 2000 έπαιζαν με άλλα παιδιά που είναι 5 χρόνια μεγαλύτερα .Επειδή οι ομάδες τους  τα δήλωσαν ως ...μικρά για να πάρουν μία νίκη παραπάνω .
Κάποιες ομάδες παρουσίασαν ΜΟΝΟ κορίτσια γεννημένα πριν απο το 1998 .Αυτά εμείς τα στέλνουμε στις Παγκορασίδες και δεν τα βάζουμε να διαγωνισθούν με μωρά .
Οι ίδιες ομάδες ,επίσης ,κατέβασαν στο γήπεδο κι αρκετές κοπέλες της...παντρειάς .Γιατί εάν αυτά τα κορίτσια που είδαμε ,σε 3 συγκεκριμένες ομάδες ,είναι γεννημένα μετά απο το 1997 ,τότε τα χρώματα του Πορφύρα είναι το πράσινο και το ροζ και της Εθνικής Ελλάδος το κόκκινο και ένα απαλό  κιτρινάκι....
Εκτός κι αν ζούμε πια όχι στην Αττική αλλά στη Σουηδία και δεν το πήραμε ,ακόμα ,είδηση .
Πολύ αναπτυγμένα είναι πια τα παιδιά ....Και πως γίνεται να είναι μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές όπου φαίνεται ότι περισσεύει το αίσθημα επιβεβαίωσης της ανυπαρξίας ή η ανάγκη να φανεί ότι είμαστε πρώτοι ,μήπως και τσιμπήσουμε και καμμιά συνδρομή παραπάνω....
Ακόμα κι αν ένα παιδάκι είναι αρχάριο ,δεν το βάζουμε να παίξει με μωρά .Το χειρότερο είναι ότι η χρησιμοποίηση των παγκορασίδων ,κορασίδων κι ορισμένων...νεανίδων έγινε όχι για να αγωνισθούν τα παιδιά αλλά για να μη...χάσει η ομάδα .Σιγά τα αβγά...Αυτόν τον αθλητισμό θέλουμε ;
Πρόταση μας προς την ΕΣΠΕΔΑ ,εάν βέβαια είναι δυνατό να έχει πρακτική εφαρμογή ,είναι να παίρνουν μέρος τα σωματεία στα τουρνουά Μίνι βόλει με πιστοποιητικά γεννήσεως ώστε να αποδεικνύεται το έτος γεννήσεως και να μην μπορούν να αγωνίζονται κορίτσια που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής .
Εάν έχει σημασία μόνο η νίκη ,να το ξέρουμε για να παρουσιάσουμε κι εμείς στο άλλο τουρνουά ανάλογες ηλικίες με αυτές που είδαμε ,σε συγκεκριμένες ομάδες .
Διευκρινίζουμε ότι η ευθύνη γι αυτή τη ντροπή ανήκει στα ανεύθυνα σωματεία που μονίμως κλαίγονται και φυσικά όχι στην ΕΣΠΕΔΑ που δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο αλλά απο εδώ και πέρα μάλλον  πρέπει να ασχοληθεί με αυτή την παράμετρο .