Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Πήραμε αυτό που θέλαμε αλλά μπορούμε καλύτερα ...

 Η γυναικεία ομάδα  βόλει του Πορφύρα συνέχισε το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων της στο πρωτάθλημα ,ξεπέρασε ανώδυνα τη φυσιολογική στεναχώρια απο τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και με τη νίκη της σε βάρος της Δραπετσώνας με 3-0 σετ πρόσθεσε μία ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό της .
Το αποτέλεσμα απονέμει δικαιοσύνη ως προς τη συνολική εικόνα του αγώνα αλλά η αλήθεια είναι ότι στο τρίτο σετ η Δραπετσώνα ήταν καλύτερη και είχε προβάδισμα 6 πόντων στο σκορ .
Ευτυχώς ,στα κρίσιμα σημεία φάνηκε πολύτιμη η εμπειρία του Πορφύρα που πήρε αυτό που ήθελε απο την αναμέτρηση του με την ομάδα που είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία και εφόσον συνεχίσει να είναι μαχητική και αγωνιστική δεν αμφιβάλλουμε ότι θα πετύχει το στόχο  που έχει θέσει για αυτή τη σαιζόν.
Η ομάδα μας μπορεί και πρέπει να αγωνίζεται καλύτερα αλλά πάντα υπάρχουν θετικά σημεία και ποτέ δε λείπει ο χρόνος και η διάθεση ώστε να αναλυθούν σφάλματα και λαθεμένες προσεγγίσεις σε ένα ματς.
Ευχόμαστε περαστικά στην αθλήτρια της Δραπετσώνας Οβσιανίκοβα που τραυματίσθηκε στο τρίτο σετ και αποχώρησε ενώ το σκορ ήταν 11-14.
Ελπίζουμε να είναι σύντομα και πάλι στη διάθεση του προπονητή της Σπύρου Νικολάκη.
Με την Δραπετσώνα αγωνίσθηκε η Λύγκου ,αθλήτρια που προσέφερε πολλά κατά το παρελθόν στον Πορφύρα ενώ ο Πορφύρας είχε στη σύνθεση του την Τζούλου ,η οποία παίζει με μορφή υποσχετικής απο την Δραπετσώνα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουν τα δύο σωματεία που εδρεύουν στις άκρες του πέταλου του λιμανιού του Πειραιά και συνδέονται με πολυετείς δεσμούς φιλίας και αίματος καθώς διέπονται απο τις ίδιες αρχές για τον αθλητισμό ,όπως τις εκφράζουν οι δύο κεφαλές των τμημάτων βόλει ,ο Μανώλης Κελέκος για τον Πορφύρα και ο Γιώργος Κογκαλίδης για την Δραπετσώνα ,έντιμοι και αγνοί άνθρωποι που έχουν τραβήξει πολλά προκειμένου να βρούμε όλοι εμείς στρωμένο το τραπέζι και αυτό κανείς και καμμία δεν πρέπει να το ξεχνά ΠΟΤΕ .
Κέρδος για τον Πορφύρα αποτελεί το γεγονός ότι πέρα απο τη νίκη ,έπαιξαν 5 κορίτσια απο την Ακαδημία μας .Παιδιά που είναι απο μωρά στον Πορφύρα καθώς άλλωστε είναι πάγια τακτική μας να μην κάνουμε μεταγραφές στις υποδομές μας αλλά να δουλεύουμε με τα δικά μας παιδιά .
Στο δεύτερο σετ μάλιστα ήταν τόσο ...νεανική η σύνθεση της ομάδας μας με την 16χρονη Χατζηπέτρου ,την 17χρονη Χαλβατζή ,την 18χρονη Δελαγραμμάτικα και την 19χρονη Φικάι μαζί μέσα στο γήπεδο ώστε η 22χρονη Αννούλα Θεοχάρη ( ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ , ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ) ήταν αρχηγός του ...παιδοκομείου του Πορφύρα για ένα σημαντικό μέρος του σετ .
Εξαιρετική στη δεύτερη εμφάνιση της με την γυναικεία ομάδα μας η Ανδρονίκη Πρίφτη .Ενα κορίτσι 14 ετών που μας γεμίζει ελπίδα για τη θέληση της ενώ εκτός απο εκείνη υπάρχει μία σειρά ακόμα απο παιδιά με ταλέντο και ποιότητα που δουλεύουν μεθοδικά και επίσης έχουν ήδη περάσει στο προσκήνιο ,όπως η 14χρονη Μαριάννα Λιάρου και η 15χρονη Ιωάννα Τσιριντωνάκη που επίσης έχουν συμμετοχές με την πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα .       
Η προσπάθεια συνεχίζεται .Με σαφή στόχευση και με καθαρό μυαλό .
Διακριθείσες φυσικά και δε θα αναφέρουμε .Απόψε ήταν εξαιρετικές ορισμένες κοπέλλες ,αύριο θα είναι άλλες ,αλλά η ουσία είναι ότι πάντα κερδίζει ή χάνει η ΟΜΑΔΑ .   
Τα σετ ήταν 25-18,25-11,25-22 .
Εξαιρετική η διαιτησία των Στρατάκου-Δευτερίγου .Πολύτιμη η συμβολή της σημειωτού Σπανού.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γιάννης Μπογιατζόγλου )Γρηγορίου ,Γκούρα (λ) ,Τσαπούρη ,Τζούλου ,Θεοχάρη ,Χαλβατζή ,Χατζηκωνσταντή ,Α.Πρίφτη (λ),Χατζηπέτρου ,Φικάι ,Χρήστου ,Δελαγραμμάτικα .
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ( Σπύρος Νικολάκης ) Χόνδρου ,Κώτσου ,Οβσιανίκοβα ,Αναστασοπούλου ,Βλάχου ,Φράγκου--Φραγκάκη (λ) ,Α.Λαζαρίδου ,Πατσιαβούδη ,Στρατίκη ,Λύγκου ,Βουλγαράκη ,Μπούτσικα.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΜΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ