Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Οι διορθώσεις στις υπερβολές .....

Στον καιρό της κρίσης --που δεν είναι στην πραγματικότητα ,ακόμα ,τόσο βαθιά όσο την κάνουμε εμείς με τον πανικό που μας έχει καταβάλλει και με την κακή διαχείριση που είχαμε όταν όλα ήταν πιο εύκολα και απλά ---είναι εύλογο να πλήττεται το ''ζητιανάκι ΄΄της κοινωνίας ,ο αθλητισμός.
Οταν όλοι είχαν χρήματα με...ουρά και έτρωγαν μέχρι σκασμού ,πετούσαν ότι περίσσευε και στον αθλητισμό που πάντα τρεφόταν απο το λίπος και τώρα τρώει απο τις σάρκες του .
Οι διορθώσεις στις υπερβολές είναι απαραίτητες αλλά φέρνουν την καταστροφή όταν γίνονται βίαια .Οι ομάδες που είχαν πρόβλημα πριν απο την κρίση ,είναι φυσικό επόμενο ότι αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο τώρα .
Αλλά και τι έγινε ; Μήπως τις πείραξε κανείς πρώτα για να ανησυχήσουν και τώρα ;
Εδώ βρέθηκε το καλοκαίρι αθλήτρια με την οποία συζητούσαμε για να έλθει στον Πορφύρα και μας είπε '' ξέρω καλά ότι στην Α1 είναι πολύ πιθανό ότι δε θα πάρω τα χρήματα για τα οδοιπορικά μου αλλά προτιμώ να είμαι εκεί και ας παίζω τζάμπα''.
Και μετά ψάχνετε εσείς να βρείτε γιατί το φέσι πάει σύννεφο ....
Ομάδα που ανέβηκε απο το τοπικό στην Α2 χρωστούσε σε όλο τον κόσμο ,έπαιξε ένα χρόνο  και μετά κατρακύλησε πάλι .Και τι έγινε ; Την πείραξε κανείς ;
Λύση δεν είναι να δημιουργείς και να διατηρείς εκκρεμότητες ,στο όνομα της μωροφιλοδοξίας ή και της αδυναμίας .Αυτό που προέχει είναι να μπεί πλέον μία τάξη και μία σειρά ,με εξορθολογισμό .
Επειδή η υποκρισία περισσεύει ,κάνουμε μία πρόταση την οποία δεν πρέπει να φοβάται κανείς .
Στο βόλει γυναικών υπάρχουν δύο Εθνικές κατηγορίες και οι τοπικές κατηγορίες .
Στην Α1 και την Α2 αλλά και στην πρώτη τοπική κατηγορία καμμία ομάδα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής αν δεν παρουσιάζει ,αναλογικά με την κατηγορία ,παράβολο συμμετοχής το οποίο θα καλύπτει με εγγυητική επιταγή απο Τράπεζα.
Ποιό θα είναι το ποσό αυτό ; Ενδεικτικά  ,μπορεί να είναι 30.000 ευρώ για την Α1 ,15.000 ευρώ για την Α2 και 10.000 ευρώ για την πρώτη τοπική κατηγορία .
Αν δεν υπάρχουν έστω αυτά τα ποσά ,τότε πως πληρώνονται  οι προπονητές ,πως αγοράζεται υλικό ,πως γίνονται μετακινήσεις ,πως πραγματοποιούνται μεταγραφές ,πως δίδονται οδοιπορικά;
Δεν τα έχεις αυτά τα ποσά ; Δεν πειράζει .Παίξε στην παρακάτω κατηγορία και κάνε ''ζωή και άθληση'' .
Θέλεις να παίζεις και να προσφέρεις τζάμπα τις υπηρεσίες σου ;Υπέγραψε μία υπεύθυνη δήλωση και δώστη στην ομάδα σου που αν έχει αυτό το πειστήριο ,θα απαλάσσεται απο τη σχετική υποχρέωση της εγγυητικής αλλά και κανείς δε θα μπορεί ,στη συνέχεια ,να απαιτεί χρήματα ως οφειλόμενα ή υπεσχημένα .
Δεν μπορείς όμως ,στο όνομα της καλής αίρεσης ,της αγωνίας και του ψώνιου προπονητών και αθλητριών ,να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να δημιουργείς ,συνεχώς ,εμπόδια στους νοικοκύρηδες εκτός και αν θέλεις να κάνεις και τους άλλους σαν και εσένα ,να τους παρασύρεις προς τα κάτω ,στη --συνειδητή--- ασυνέπεια και την αμετροέπεια .
Και φυσικά ,επειδή κατ' ουσία δεν υπάρχει ερασιτεχνισμός στο επίπεδο των περισσοτέρων γυναικείων ομάδων αλλά ερασιτεχνικός επαγγελματισμός ,καλό θα είναι να ρίξουμε όλοι μας τις μάσκες .
Ωστε να καταλάβουμε εντέλει ότι έχουμε ,όλοι ,υποχρεώσεις και όχι  μόνο δικαιώματα .
Γιατί ο κατήφορος του βόλει οφείλεται στο γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό ,όποτε τους συμφέρει είναι ερασιτέχνες και όποτε θέλουν είναι επαγγελματίες και κανείς δε θέλει την πίεση και την ευθύνη .
Αυτό το κρυφτούλι βολεύει αλλά μήπως ήλθε η ώρα να τελειώσει ;

Ν.Δελαγραμμάτικας