Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Θέλω να παίξω βόλει ;

Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση επαφών και δραστηριοτήτων του τμήματος βόλει γυναικών του Πορφύρα, σε σχέση με Γυμνάσια του Πειραιά απο τα οποία ενδιαφερόμαστε να προσελκύσουμε κορίτσια για την Ακαδημία μας.
Για τα κορίτσια που έχουν, πια, στα χέρια τους το φυλλάδιο του Πορφύρα, με την βοήθεια του οποίου γνώρισαν το τμήμα μας, υπάρχει μία προφανής απορία.
''Θέλω να παίξω βόλει ;''
Η απάντηση δεν είναι άσπρο ή μαύρο.
Η θέση μας περιγράφεται μέσα απο τις παρακάτω προτάσεις τις οποίες θα λέγαμε σε κάθε κορίτσι Γυμνασίου, σα να ήταν παιδί μας.
Είσαι σε μία ηλικία όπου έχεις χρόνο τον οποίο μπορείς να διαχειρισθείς και να διευθετήσεις.
Ο αθλητισμός σου προσφέρει την ευκαιρία να γυμνασθείς, να μπείς στη διαδικασία της συνεργασίας, να εκτονωθείς, να ξεσκάσεις.
Ποτέ δεν είναι αργά για να μπεί ένα παιδί στο βόλει.
Διεθνείς αθλήτριες μας άρχισαν το βόλει στα 15 και στα 16.
Ο ''τέλειος σωματότυπος'' δεν υπάρχει.
Αυτό που ισχύει είναι ότι κάθε παιδί μπορεί να παίξει και να δοκιμάσει να αναδείξει τις δεξιότητες και τα χαρίσματα του.
Υπάρχουν παιδιά που είναι 1.80 και δεν έχουν κινητικότητα ή γρήγορη σκέψη και άλλα που είναι 1.60 και κερδίζουν τις εντυπώσεις με την αντίληψη και την εκρηκτικότητα τους.
Υπάρχουν παιδιά που θέλουν να προπονούνται και άλλα που βαριούνται και κρατούν το ταλέντο για το σπίτι τους.
Ελάτε στο γήπεδο ''Π.Σαλπέας'' για να δοκιμάσετε να δείτε, πρώτα απο όλα, αν σας αρέσει το βόλει, αν σας εμπνέει το περιβάλλον , αν σας καλύπτει η φιλοσοφία του Πορφύρα.
Αξίζει, ωστόσο, να περάσετε τις γραμμές και να προσπαθήσετε.
Ελάτε να γνωρίσετε το βόλει.
Δε θα χάσετε.