Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πληροφορίες για τους αγώνες της Α΄ΕΣΠΕΔΑ

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας για τη διεξαγωγή πολύ καλού πρωταθλήματος εφέτος στην Α΄ ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών.
Απο την πρώτη αγωνιστική φάνηκε ότι θα έχουμε ένα όμορφο πρωτάθλημα. Με ανατροπές και εναλλαγές.
Εδώ και χρόνια άλλωστε, δεν είχε συμβεί να σημειωθούν, ήδη, απο την πρεμιέρα 2 σκορ με 3-2 σετ, στα 6 παιχνίδια του πρωταθλήματος ενώ με το ''καθαρό'' 3-0 τελείωσαν μόλις 3 απο τους αγώνες.
Τα αποτελέσματα, συνοπτικά, είναι
Αρης Αμφιάλης--Πορφύρας 0-3
Αργυρούπολη--Ηλιούπολη 0-3
Θρίαμβος--Ρέντης 0-3
Πειραικός--Ευρυάλη 3-1
Αιγάλεω--Φοίνικας 3-2
Απολλώνιος--Μοσχάτο 3-2

Επιμέρους λεπτομέρειες για τα 3 παιχνίδια για τα οποία δε σας δώσαμε ενημέρωση απο χθες βράδυ.
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ---ΜΟΣΧΑΤΟ 3-2
Με νεανική ομάδα, ο Απολλώνιος ( η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια του γεννήθηκε το 1992)νίκησε με 3-2 σετ το Μοσχάτο. Ο Απολλώνιος επέστρεψε στην τοπική κατηγορία μετά απο πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες ενώ το Μοσχάτο ανέβηκε εφέτος απο την Β΄κατηγορία.
Το πρώτο σετ το πήρε ο Απολλώνιος και μετά η διακύμανση του σκορ ήταν με εναλλάξ μορφή για τις δύο ομάδες ενώ το τάι μπρέικ πήγε στους γηπεδούχους με 15-9.
ΑΙΓΑΛΕΩ--ΦΟΙΝΙΚΑΣ 3-2
Ανανεωμένο και το Αιγάλεω, πήρε τη νίκη με περιπετειώδη τρόπο αλλά και εξαιρετικό επίπεδο μαχητικότητας. Απο τον Φοίνικα απουσίασε η Αλέκα Χρήστου ( λίμπερο) , η οποία έχει δοθεί απο τον Πορφύρα με συμφωνία ενός χρόνου.
Το πρώτο σετ το πήρε ο Φοίνικας με 25-15, ακολούθησε η ισοφάριση με 32-30 και ο Φοίνικας επέστρεψε με το 1-2 χάρις στο 15-25 με το οποίο επικράτησε.
Η δύναμη της έδρας έπαικε τον δικό της ρόλο και η αποφασιστικότητα του Αιγάλεω οδήγησε στην ισοφάριση με 2-2 σετ, χάρις στο 26-24.
Στο τάι μπρέικ, η ψυχολογία ήταν με το Αιγάλεω που κυριάρχησε με 15-7.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ--ΡΕΝΤΗΣ 0-3
Οσοι γνωρίζουν, εκτιμούν ότι ο Ρέντης έχει όλα τα περιθώρια ώστε να είναι η ομάδα--αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Στην πρώτη αγωνιστική, ήδη, έδειξε τις δυνάμεις που έχει καθώς νίκησε με 3-0 σετ στο Χαιδάρι τον Θρίαμβο. Τα σετ  ήταν 15-25, 20-25, 18-25.
Με τον Ρέντη αγωνίσθηκε η δική μας Χριστίνα Φικάι, ως βασική ακραία και είχε πολύ καλή απόδοση. Η Χριστίνα πήγε στο Ρέντη με υποσχετική ενός χρόνου απο τον Πορφύρα και την πορεία της την παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον.