Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ...ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ....

Μαθαίνουμε ότι έχουν, μετά απο την έναρξη των πρωταθλημάτων αυτής της σαιζόν, πραγματοποιηθεί μεταγραφές αθλητριών σε διάφορα πρωταθλήματα.Αυτές επιβεβαιώνονται με δηλώσεις και συμμετοχές.
Ακούμε ότι συζητούνται, διερευνώνται ή προετοιμάζονται και άλλες, για αθλήτριες που έχουν απο καιρό αποσυρθεί απο την ενεργό δράση.
Επειδή ο Πορφύρας θέλει να υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΕΠΕΝΔΥΕΙ με συγκεκριμένες σταθερές και σεβόμενος τους κανονισμούς.
Επειδή πρέπει να μπεί, επιτέλους, τέλος στα παράθυρα μεταγραφών και στην  κοροιδία, ώστε να μη συνεχίζεται ότι είχε γίνει θεσμός τα προηγούμενα χρόνια.
Επειδή η τωρινή Διοίκηση, σοφά, έβαλε ως χρονικό περιορισμό για την πραγματοποίηση μίας μεταγραφής την έναρξη του πρωταθλήματος, προκειμένου να πάψει ότι συνέβαινε με μεταγραφές---γκεστ σταρ και άρα ΠΡΕΠΕΙ να σέβεται τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις της.
Επειδή ο Πορφύρας έχει πληρώσει ΣΚΛΗΡΑ το κόστος παρανομιών, αβλεψιών και συμπαιγνιών, με αλλαγές σε ρόστερ και ενεργοποίηση δελτίων που έπρεπε να έχουν ακυρωθεί.
Επειδή μας αρέσει το όμορφο και το έντιμο.
Επειδή, επιτέλους, πρέπει να γίνει πιο σοβαρή η λειτουργία ΟΛΩΝ ΜΑΣ στο βόλει, για να μας παίρνουν  και οι άλλοι στα σοβαρά.
Επειδή, καταλαβαίνουμε ότι τα ''παράθυρα'' δημιουργούν προηγούμενα.
Περιμένουμε να ακυρωθούν απο την Ομοσπονδία όποιες μετακινήσεις έχουν γίνει εκτός των προβλεπόμενων απο τον κανονισμό και τη σχετική εγκύκλιο και να ανακληθούν τα παρατύπως εκδοθέντα δελτία και φυσικά απαιτούμε να μην πραγματοποιηθεί ουδεμία άλλη προσθήκη, σε ομάδα, σε πρωτάθλημα που έχει  ήδη αρχίσει.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, το ένα φέρνει το άλλο και όλα μαζί θα συσσωρευθούν και θα αποτελέσουν υπονόμευση και  ακύρωση αποφάσεων και πρωταθλημάτων, με κορυφαία βεβαίως ευθύνη της Ομοσπονδίας, η οποία θα βρεθεί εγκαλούμενη και θα έχει εκτεθεί, για μη σημαντικό λόγο μάλιστα.
Ο Πορφύρας έχασε πριν απο την έναρξη του πρωταθλήματος, με ρήξη χιαστών, την αρχηγό του Στέλλα Μουστάκη.
Δεν κάλυψε ( αδιάφορο αν ίσχυσε ότι δεν μπόρεσε ή ότι δε θέλησε ),  το κενό της προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος, όπως επιβάλλεται απο τον κανονισμό, δίκαια ή άδικα,δεν έχει σημασία και έμεινε με τις αθλήτριες που είχε ήδη απο το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.
Ο νόμος είναι νόμος.
Να τον σεβασθούν ΟΛΟΙ, σε όλα τα πρωταθλήματα λοιπόν και να ξεκαθαρίσει η Ομοσπονδία ότι δεν αστειεύεται με αυτά τα θέματα που αλλάζουν ισορροπίες και βεβαίως δημιουργούν την αίσθηση ότι όλο και κάτι μπορεί να γίνει, σε όποια κατάσταση και αν βρεθούμε.
Παραθέτουμε τα 2 σχετικά αποσπάσματα απο τα άρθρα του Κανονισμού Μεταγραφών.
Η προσεκτική ανάγνωση τους, εξηγεί τις θέσεις μας.   
Αν δεν υπάρξει  ΑΜΕΣΑ φροντίδα απο την Ομοσπονδία, ώστε να τακτοποιηθεί το ζήτημα και να κλείσουν τα κενά και οι ''τρύπες'', δε θα μείνουμε εδώ.
Ακόμα και αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, η αμέλεια και η καλή διάθεση ή η κατανόηση, κάποιον ωφελούν αλλά ζημιώνουν άλλους και κυρίως σκοτώνουν το βόλει.

ΑΡΘΡΟ 7 ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΒΟΛΕΙ 2011-2012--ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ

11.Σε περίπτωση μη τήρησης του όρου αυτού δεν εγκρίνεται η μετεγγραφή και παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι προσκομίσεως των ως άνω εγγράφων, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα που αποκτά τον αθλητή. Αν παρέλθει άπρακτη η ημερομηνία αυτή, η μετεγγραφή απορρίπτεται.

ΑΡΘΡΟ 8 ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΒΟΛΕΙ 2011-2012 --ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ

1. Αθλητής που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ενεργεία αθλητών, ο οποίος

υποβάλλεται ετησίως στην ΕΟΠΕ, θεωρείται ότι αποδεσμεύθηκε από το σωματείο του
και έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί ελεύθερα σε σωματείο της προτίμησής του.
Επιτρέπεται οποιαδήποτε τροποποίηση στον πίνακα των εν ενεργεία αθλητών, μετά
την υποβολή αυτού στην ΕΟΠΕ και μέχρι την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου κάθε έτους. Μετά την ημέρα αυτή επιτρέπεται μόνο η επανεγγραφή αποδεσμευθέντα αθλητή στο ίδιο σωματείο με μόνη νεότερη δήλωση του σωματείου υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) ο αθλητής να μην έχει υποβάλλει προηγούμενη αίτηση μετεγγραφής με αποδέσμευση σε άλλο σωματείο και β) να μην έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα που επανεγγράφει τον αθλητή.
5.5) Αθλητής που δεν συμπεριλήφθηκε στον πίνακα των εν ενεργεία αθλητών την τελευταία
αγωνιστική περίοδο, θεωρείται ότι αποδεσμεύθηκε από το σωματείο του και έχει το
δικαίωμα να εγγραφεί ελεύθερα σε σωματείο της προτίμησής του, οποιαδήποτε χρονική περίοδο,με νέα εγγραφή. Σε αυτήν την περίπτωση ως αποδεσμευθέντα αθλητή, κάθε σωματείο δικαιούται να αποκτήσει μόνο έναν αθλητή, εκτός μεταγραφικής περιόδου και οπωσδήποτε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στο οποίο πρόκειται να αγωνιστεί.


Ν.Δελαγραμμάτικας