Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αυτές είναι ΟΜΟΡΦΕΣ εικόνες

Στην εποχή της μιζέριας και της κατάθλιψης, ο αθλητισμός προστατεύει, βοηθά, δημιουργεί θετικά πρότυπα, ενισχύει άμυνες, προσφέρει εκτόνωση.
Για αυτό και τον πολεμούν, επειδή μας θέλουν ζώα...
Πήραμε κουράγιο για τη--δύσκολη για όλους--καθημερινότητα και συνέχεια, με τις όμορφες εικόνες που χαρήκαμε απόψε στο ''Σαλπέας''.
Στο παιχνίδι Πειραικού--Πορφύρα, για την Α΄ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών ( απεχθανόμαστε τη λέξη ντέρμπι, γιατί αυτή χαρακτηρίζει κυνοδρομίες, ιπποδρομίες, άρρωστο ανταγωνισμό, τζόγο, μίσος και δεν έχει σχέση με το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του αθλητισμού ) ήταν απόψε 70-80 άτομα στην εξέδρα.
Οικογένειες, μωρά, ηλικιωμένοι, γονείς παιδιών της Ακαδημίας, φίλοι και φίλες των αθλητριών, αθλήτριες που ανέστησαν ομάδες όπως ο Πορφύρας ( η Βίκυ και η Βάλια Μπούρμπη ).
Και μέσα στο γήπεδο, έπαιξαν 4 μαμάδες--αθλήτριες απο τον Πειραικό και μία απο τον Πορφύρα.
Κοντά τους ήταν αθλήτριες που βίωσαν τον κορυφαίο πόνο της απώλειας τις τελευταίες ημέρες, άλλες που χάνουν το χαμόγελο τους όταν σκέπτονται ότι δεν έχουν δουλειά.
Ολες και όλοι ωστόσο χάρηκαν, με θετική ενέργεια και καλή διάθεση ένα καλό παιχνίδι στο οποίο δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά, η ΧΑΡΑ του ΚΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Δεν υπήρχε γκρίνια απο πουθενά, αλλά, περίσσευε η ενθαρρυντική κουβέντα και στο τέλος τα συγχαρητήρια και οι ευχές για καλή συνέχεια και υγεία είχαν  ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ  και δεν ήταν απο αυτά ''του κιλού'' που, δυστυχώς, ακούμε πια και στα γήπεδα.
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ στις ΚΥΡΙΕΣ του Πειραικού και του Πορφύρα για την ΑΘΛΗΤΙΚΗ βραδιά υψηλού επιπέδου που μας χάρισαν, με αγωνιστικότητα, ήθος και πάθος.
Το τελικό σκορ δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Κέρδισε ο Πορφύρας με 3-0 σετ, τον τυπικά γηπεδούχο και τρίτο της βαθμολογίας Πειραικό ( τα σετ ήταν 18-25,11-25 και 18-25).
Ωραία, μία ακόμα νίκη.
Η πραγματική επιτυχία είναι η ωριμότητα και η σοβαρότητα στην εμφάνιση αλλά και ο πλουραλισμός στην παρουσία μας,όπως και  το κίνητρο του έντιμου παιχνιδιού και η αγωνιστικότητα απο την ομάδα που είναι στην άλλη μεριά του γηπέδου.
Ειδικά όταν αυτή η ομάδα είναι ο Πειραικός που έχει πετύχει όσα θέλει ο Πορφύρας να καταφέρει, η ευχαρίστηση είναι μεγάλη. Γιατί σήμερα είσαι ψηλά, άλλοτε χαμηλά, αύριο ποιός ξέρει πού.
Σημασία έχει να ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ να είσαι στο γήπεδο.
Και με τέτοια, γεμάτα και ολοκληρωμένα απο απόδοση και συναίσθημα, παιχνίδια, πως να μην νιώθεις γεμάτος, πως να μην λες '' δεν πάει τζάμπα ο κόπος''.
Σας ξαφνιάσαμε ;
Εδώ θα διαβάζετε για να αγαπήσετε ακόμα πιο πολύ τον αθλητισμό και το βόλει και όχι για να κάνουμε στείρα προβολή ή να γράφουμε μπούρδες.
Καλή η διαιτησία των Κουτσούλα--Καψάσκη.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ( Γκούντας ) Μπαλή ( αρχηγός ),  Μανωλάκου, Τσαπούρη, Γκούρα, Καράκου, Θεοχάρη, Χαλβατζή, Δήμα, Γρηγορίου,Δελαγραμμάτικα, Κουτσιβίτη..
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ( Λιναράκη--Φρατζέσκος ) Βρεκούση, Κομματά, Δροσινού, Μαλλιαρού, Πόθου, Γκότση, Καββαθά, Γιανναράκη, Κολοκοτρώνη( αρχηγός ), Γκίρτσου, Χαλατσάκου.