Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κάνουν καλό, που και που, οι σφαλιάρες....

Στο κατ' εξοχήν άθλημα ψυχολογίας, το βόλει, παίζει μεγάλο ρόλο όχι μόνο η αυτοσυγκέντρωση αλλά και η επιθυμία να κυνηγήσουμε τη νίκη με το 110% των δυνάμεων μας.
Οταν εσύ δεν τα έχεις αυτά τα στοιχεία και δείχνεις ότι είσαι ολίγον...μπλαζέ ή ότι δε διψάς όσο πρέπει για τη νίκη, έρχεται στο γήπεδο σου ο αντίπαλος, παίρνει καθαρή νίκη με 3-1 σετ, την οποία απο την αρχή του αγώνα έδειχνε και φώναζε ότι την ήθελε πιο πολύ απο εσένα και εσύ πας σπίτι, για να ψάξεις να βρείς τι έγινε και έχασες.
Αυτή είναι η εικόνα του αγώνα κατάταξης Κορασίδων ανάμεσα στον Πορφύρα και τον Ρέντη.
Χάσαμε δίκαια απο μία ομάδα που είχε μεγαλύτερη σταθερότητα στο παιχνίδι.
Βεβαίως, στο τέταρτο σετ προηγηθήκαμε με 18-10 και εκεί έκλεισε ο διακόπτης και χάσαμε με 25-22, με επιμέρους σκορ 15-4, οπότε...πέταξε το σετάκι και μαζί και το παιχνίδι.
Πρέπει να μας προβληματίζει αυτή η ανατροπή, στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα, αλλά, φυσικά δε μας ....φταίει ο Ρέντης....
Κάνουν καλό, που και που, οι σφαλιάρες γιατί φαίνεται ότι χαλαρώσαμε με τις συνεχείς νίκες σε Κορασίδες και Νεάνιδες.
Η διαιτησία, ωστόσο, έκανε πολλά λάθη σε βάρος του Πορφύρα, σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Οι Τριανταφυλόπουλος, Μωραγιάννης θα πρέπει να μην αρκούνται στο γεγονός ότι φορούν ένα σήμα.
Οφείλουν και να το τιμούν. Και αυτό θα συμβεί εάν γίνουν καλοί διαιτητές. Γιατί σήμερα δεν είναι καλοί, αλλά, δυστυχώς δεν είναι και προσεκτικοί ενώ ειδικά ο πρώτος έχει και στυλάκι όπως και υφάκι και ακόμα είναι μικρός για να το έχει, ανεπαρκής δε ( διαιτητικά ) για να το δικαιολογεί....
Θέση μας, πάντως, είναι ότι όταν μας γυρνούν σετ και ματς απο 18-10, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ μπορεί να φταίμε, όσα ανάποδα και αν έχουν δοθεί.
Η ουσία δεν αλλάζει. Ο Ρέντης πήρε αυτό που άξιζε πιο πολύ απο τον Πορφύρα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Καλύτερες απο το Ρέντη οι Νικολάκη και Παπουτσιάν. Εξαιρετικές σε απόδοση, θαυμάσιες σε ήθος.
Πάντως, αν οι διαιτητές εκτιμούν ότι μας έκαναν χάρη ''επειδή δεν έδιναν πιαστά και άφηναν το παιχνίδι να παίζεται'', παρακαλούμε να δίνουν ότι βλέπουν αλλά να αποκτήσουν επίσης τη δυνατότητα να διακρίνουν πότε η μπάλλα είναι άουτ και πότε όχι, πότε υπάρχουν 4 μπαλιές και πότε όχι και ούτω καθεξής.
Το δούλεμα και οι εξυπνάδες αλλού και όχι εδώ.Οχι σε εμάς.
Μάθετε πρώτα και μετά μιλάτε.
Τα σετ ήταν 25-20,18-25, 18-25,22-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Τσαβαρή, Α.Πρίφτη, Τσιραντωνάκη, Θαλασσινού, Ε.Πρίφτη, Λιάρου, Δημητρίου, Δαρδακούλη, Μιγκελέεβα.
ΡΕΝΤΗΣ ( Μενδρινός ) Νικολάκη, Παπουτσιάν, Αντωνίου, Σταυροπούλου, Καραπιπέρη, Δήμα, Κορδώση, Μουτάφη, Λαμτσέλα, Ρακανίδη.