Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

΄΄Ναι'' στις δευτεραθλήτριες

Σημαντικές αποφάσεις για τη διεξαγωγή των νέων πρωταθλημάτων, τις προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων και άλλων ζητημάτων που αφορούν το ελληνικό βόλεϊ, έλαβε το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. που συνεδρίασε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εγκρίνεται το σύστημα διεξαγωγής που αποτελεί κοινή πρόταση ΚΕΠ – ομάδων και αναφέρει ότιτο πρωτάθλημα 2011-2012 θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις Α και Β και στη Β οι ομάδες θα αγωνιστούν για τις θέσεις 1-6 και 7-14, μεταφέροντας τους μισούς βαθμούς από την πρώτη φάση.
Παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. το πρωτάθλημα της Α1 από την περίοδο 2012-2013 και μετά θα διεξάγεται με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι από το γκρουπ 8-14 θα υποβιβαστούν οι πέντε τελευταίες ομάδες και θα προβιβαστούν από την Α2 τρεις ομάδες, δηλαδή οι πρωταθλητές των τριών ομίλων.
Εγκρίθηκε η σύσταση της τριμελούς Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους Κώστα Παπαδημητρίου (ΑΕΚ), Νίκο Μαντούβαλο (Ολυμπιακό) και Σπύρο Δεπάολη (Ηρακλής Κηφισιάς). Ρόλος της Επιτροπής θα είναι η συνεργασία με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων για θέματα οργάνωσης και προβολής της Α1.
Δεν λήφθηκε απόφαση για το αν η κατηγορία θα συμπληρωθεί σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας ή ομάδων και με ποιον τρόπο, γιατί αυτό θα εξεταστεί μετά τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία λήξης της σχετικής προθεσμίας για την απόσυρση ομάδων.
 Εγκρίθηκε η πρόταση της ΚΕΠ για τρεις ξένες αθλήτριες σε κάθε ομάδα.
Εγκρίθηκε ο κανονισμός της
Wild Card.
Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Εγκρίθηκε η πρόταση της ΚΕΠ το πρωτάθλημα 2011-2012 της Α2 γυναικών να γίνει με τρεις ομίλους. Ο πρώτος όμιλος με 9 ομάδες (έξι από την Αττική και τρεις από Κρήτη). Ο δεύτερος με 9 ομάδες (τέσσερις από την Αττική, μία από τη Νάξο, δύο από την Πάτρα και δύο από τη Λάρισα). Ο τρίτος όμιλος με 10 ομάδες (πέντε από τη Θεσσαλονίκη, δύο από τη Δράμα, μία από Γιάννινα, Γιαννιτσά και Ελασσόνα).
Την άνοδο στην Α1 θα λάβουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους τρεις ομίλους, υποβιβάζονται οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις σε κάθε έναν από τους τρεις ομίλους και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία θα καταλάβουν οι 10 πρωταθλήτριες ομάδες κάθε τοπικού – περιφερειακού πρωταθλήματος και η νικήτρια του τουρνουά των δευτεραθλητριών ομάδων από τις Ενώσεις – Περιφέρειες που έχουν διαβάθμιση κατηγοριών. Σύνολο ομάδων 2012-2013: έως 33 ομάδες.
  * Σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας ή ομάδων από τα πρωταθλήματα το Δ.Σ. έχει το δικαίωμα να αλλάξει ακόμα και το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
 
Θα ακολουθήσει τοποθέτηση μας.Με τη μορφή σχολιασμού. Προς το παρόν προέχει η ενημέρωση σας.Ολα μαζί δεν γίνον ται. Ωστε να υπάρξει ορθή επεξεργασία.