Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το χρέος της ΕΟΠΕ

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία οκτώ χρόνια(!) το ελληνικό βόλεϊ, φαίνεται πως λύθηκε. Το ελληνικό Δημόσιο, θα εκταμιεύσει τα 3.5 εκατ. ευρώ, που η ΕΟΠΕ κέρδισε στη δικαστική διαμάχη, για τα Ολυμπιακά έργα.
Για το θέμα, μίλησε στους 94.6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, τονίζοντας: «Ήταν μία υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου. Αλλά αν δεν δω κάτι χειροπιαστό, ας μην λέμε μεγάλες κουβέντες. Περιμένουμε την εκταμίευση. Είναι μία υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, μία υπόθεση που έχουμε κερδίσει στα δικαστήρια. Έτσι, θα λυθεί ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί οκτώ χρόνια το ελληνικό βόλεϊ. Αν φύγει αυτός ο βραχνάς από πάνω μας, θα αντιμετωπίσουμε όλα τα υπόλοιπα… Ευελπιστούμε ότι θα λύσουμε τα προβλήματά μας.
Από το Μάρτιο και μετά δεν έχουν μπει καθόλου χρήματα στο ταμείο της ομοσπονδίας. Όλες οι επιχορηγήσεις κατασχέθηκαν. Είχαμε θηλιά στο λαιμό και δύο επιλογές: Να κλείσουμε τα πάντα και να βγούμε στους δρόμους ή να μείνουμε και να παλέψουμε. Σκεπτόμενοι ότι, σε καιρούς δύσκολους για την ελληνική οικονομία, λίγους θα άγγιζαν τα προβλήματα του ελληνικού βόλεϊ, αποφασίσαμε να επιλέξουμε τη δεύτερη οδό. Μέχρι τώρα, από δικές μας τσέπες βάζαμε λεφτά».