Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μία πρόταση προς την Ομοσπονδία

Είναι σπουδαία η δράση της Ομοσπονδίας Βόλει με το πρόγραμμα ''παίζω βόλει'' που αναπτύσσεται στα σχολεία του λεκανοπεδίου και ελπίζουμε και όλης της χώρας.
Προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα σε σωματεία που έχουν τη διάθεση, τους ανθρώπους, την υποδομή και τα μέσα, να αναπτύξουν ανάλογες δράσεις στις περιοχές όπου εδρεύουν γιατί διαφορετικά η αξιέπαινη προσπάθεια της ΕΟΠΕ δε θα έχει τα ανάλογα αποτελέσματα.
Πρέπει να πάμε σε ΟΛΑ τα σχολεία, ώστε να απευθυνθούμε στα παιδιά και να έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης στους χώρους τους.
Δεν αρκεί να εξελιχθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Πρέπει να πάμε ΠΑΝΤΟΥ.
Οποτε και εάν έλθει η Ομοσπονδία στον Δήμο Πειραιά, δεν μπορεί να κάνει και να προσφέρει πολλά καθώς θα αρκεσθεί αναγκαστικά σε επισκέψεις σε 2-3 σχολεία, όταν στον Πειραιά έχουμε 56 Δημοτικά για τα οποία το τμήμα βόλει του Πορφύρα έχει πλήρη χαρτογράφηση και σαφή στοιχεία σε ότι αφορά τον αριθμό των κοριτσιών που πηγαίνουν σε αυτά ανά τάξη.
Ανοίξτε τις πόρτες των σχολείων για τα σωματεία που μπορούν και εμείς θα ανταποκριθούμε με τις οδηγίες, τις γραμμές και τη λογική της Ομοσπονδίας, χωρίς να την επβαρύνουμε ούτε  με μισό ευρώ.
Αλλωστε, όλοι δε θέλουμε να έλθουν πιο πολλά παιδιά στο βόλει;
Συνεργάτες είμαστε. Και η πρόταση μας αφορά την καθολική παρουσία του βόλει στα Δημοτικά Σχολεία.
Το βόλει του Πορφύρα μπορεί να πάει σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία στην πόλη μας.
Το έχει ξανακάνει.
Με αρωγό την  Ομοσπονδία και συνεργάτες όποια σωματεία επιθυμούν να δουλέψουν συστηματικά και όχι αποσπασματικά προς την κατεύθυνση της ένταξης παιδιών στο βόλει, θα πετύχουμε πάρα πολλά και θα τα οφείλουμε στην ΕΟΠΕ.
Οι δειγματοληπτικές επισκέψεις, εάν και όποτε γίνουν, δεν αρκούν.
Πάμε μαζί σχολείο--σχολείο και τα παιδάκια ας διαλέξουν που θέλουν να παίξουν βόλει.
Το πρωτεύον και βασικό είναι ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ.
Και ας φορέσουν όχι την κοκκινόμαυρη φανέλλα του Πορφύρα αλλά ακόμα και την άσπρη της Μικτής Διαστήματος....
Σωματεία υπάρχουν για να απορροφήσουν τα παιδιά.
Τα παιδιά πως θα προσελκύσουμε, όταν τα σωματεία αντιμετωπίζονται απο το Υπουργείο Παιδείας ως εχθροί και έχει στείλει εγκύκλιο για απαγόρευση εισόδου εκπροσώπων τους σε αυτά....
Αυτή η εγκύκλιος μας μάρανε....Ολα τα άλλα τα λύσαμε, ειδικά όταν μπαίνουν εκπρόσωποι αθλητικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων στα σχολεία, αλλά, οι ερασιτέχνες συναντούν αντιδράσεις....Λες και είναι ...σωματέμποροι....


Ν.Δελαγραμμάτικας