Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

.Διπλό «χτύπημα» κατά του μπιτς βόλεϊ

Μέσα σε λίγες ημέρες, το ολυμπιακό άθλημα του μπιτς βόλεϊ, δέχτηκε ένα διπλό «χτύπημα». Από τη μια με απόφαση του τοπικού συμβουλίου Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης, αποφασίστηκε να γκρεμιστεί μέσα σε μια νύχτα το προπονητήριο του μπιτς βόλεϊ, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως «Εθνικό» με αποστολή του να φιλοξενεί πέρα από προπονήσεις και αγώνες του αθλήματος. Ένας χώρος που είχε φιλοξενήσει σειρά διοργανώσεων εθνικού, αλλά και διεθνούς χαρακτήρα με ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες ανάπτυξης που αποτελούν και το κύτταρο του αθλητισμού.
Η Ομοσπονδία εκφράζει την έκπληξή της για την εξέλιξη αυτή, καθώς δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση, δηλώνει την απογοήτευσή της και την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση και παραδίδει την πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου στην κοινή γνώμη, ελπίζοντας ότι και η πολιτεία που χρηματοδότησε το έργο θα επιληφθεί του θέματος.
Παράλληλα, η ΕΟΠΕ εκφράζει τη θλίψη της για τον εμπρησμό στις μόνιμες εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού, ένα χώρο που επίσης είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα των επίσημων προπονητηρίων της «ΑΘΗΝΑ 2004» και δηλώνει την έμπρακτη συμπαράστασή της σε έναν συνοδοιπόρο της Ομοσπονδίας που τόσα χρόνια στηρίζει και υποστηρίζει την ανάπτυξη του αθλήματος, με τη φιλοξενία διοργανώσεων, καθώς και την ανάδειξη αθλητών.