Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η ανησυχία ''πληγώνει'' τον αθλητισμό

Ο αθλητισμός, όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, είναι πολύ πιθανό ότι θα πληγεί σε μεγάλο  βαθμό εφόσον συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, καθώς, είναι φανερό ότι περιορίζεται το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας για οτιδήποτε έχει σχέση με δραστηριότητες που απαιτούν καλή ψυχική διάθεση.
Ηδη, τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει μία ακόμα αλληλεπίδραση της νοσηρότητας των ημερών.
Αφορά την κατακόρυφη μείωση στις πωλήσεις των αθλητικών εφημερίδων και την αισθητή κάμψη στις επισκέψεις στα σάιτ με αθλητικό περιεχόμενο.
Σε άλλες εποχές, τα σπορ έδιναν μία σαφή διέξοδο.
Εδώ, ο κόσμος είναι τόσο ζαλισμένος ώστε δεν μπορεί καν να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι τον ευχαριστεί και τι όχι και είναι αδιάφορος για τα πάντα.
Η ζωή συνεχίζεται, ωστόσο, στη διαδρομή αυτή, της καθημερινότητας, είναι φανερό ότι αλλάζουν πολλά, με αποτέλεσμα να ζούμε σε συνθήκες όπου απλώς πρέπει να γίνουμε διαφορετικοί και καλύτεροι ώστε να αντέξουμε και να επιβιώσουμε.
Στον αθλητισμό, πάντως, η πτώση μοιάζει με την προσπάθεια να προσγειωθείς αλώβητος στο Πασαλιμάνι πέφτοντας χωρίς αλεξίπτωτο απο τον λόφο του Προφήτη Ηλία, που φθάνει σχεδόν τα 300 μέτρα σε ύψος...
Αυτές τις ημέρες, η πτώση είναι ελεύθερη.
Αλλά, σίγουρα, θα χαμογελάσουμε πάλι και θα δούμε να διαμορφώνεται καλύτερο περιβάλλον για τις ζωές μας.

Ν.Δελ.