Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

'' Είστε όλοι για την πάρτη σας ''

Ο Γαλλογερμανός Ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον--Μπεντίτ , πρωταγωνιστής στον Μάη του '68 και  επικεφαλής σήμερα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο,  έχει δηλώσει απο την πρώτη ημέρα της κρίσης '' Είμαστε όλοι Ελληνες'', γιατί λατρεύει την Ελλάδα.
Ωστόσο, χθες είπε ορισμένες αλήθειες που δεν αρέσουν, γενικά, αλλά τις βρήκαμε ενδιαφέρουσες και με αυτές ξεκινάμε τις σημερινές αναρτήσεις μας. Γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μία μοναχική και σε άλλη διάσταση και...ατμόσφαιρα δράση...
''ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ: σταματήστε να ονειρεύεστε τον Μάη του ΄68, ονειρευτείτε το μέλλον. Στην Ελλάδα είστε ο καθένας για την πάρτη του. Είναι δικαίωμα των Ελλήνων να αρνηθούν τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ, όμως αυτό δεν θα βελτιώσει την κατάσταση τους. Ακόμη και αν δεν κάνετε τις θυσίες που ζητεί η ΕΕ και δεν πάρετε τα λεφτά, το έλλειμμα της Ελλάδας θα παραμείνει. Και το κράτος δεν θα έχει χρήματα. Βλέπουμε τι συνέβη τα τελευταία 10-15 χρόνια στην Ελλάδα. Κανείς δεν ήθελε να πληρώνει φόρους, δεν υπήρχε μια κοινωνία που ταυτιζόταν με το συλλογικό καλό. Θα δυσκολευτείτε να βγείτε από την κρίση αν δεν υπάρξει μια ταύτιση της πλειοψηφίας της κοινωνίας με το συλλογικό καλό, με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι μια συζήτηση που θα έπρεπε να κάνετε στην Ελλάδα. Αλλά και οι γαλλικές και γερμανικές εταιρείες πρέπει να σταματήσουν να ενισχύουν τη διαφθορά προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβόλαια με το ελληνικό κράτος».
Καλή σας εβδομάδα.