Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή Χρονιά

Οταν βλέπεις ανθρώπους θλιμμένους, προβληματισμένους για την επιβίωση, ανήσυχους για τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να μην επηρεασθεί η ζωή κι η ψυχολογία των παιδιών τους, στεναχωρημένους γιατί, βίαια και προσχηματικά, επιχειρείται η απόσυρση τους απο την αγορά εργασίας στο όνομα της διατήρησης ή μεγιστοποίησης της κερδοφορίας, αγέλαστους γιατί μετρούν, αλλά, δεν τους βγαίνιυν τα κουκιά, τότε, λίγες ώρες πριν έλθει το 2013, ένα μόνο εύχεσαι.
Να βρούν εργασία οι άνεργοι, ώστε να αισθανθούν και πάλι ότι πατούν στα πόδια τους, να κερδίσουν τη χαμένη αίσθηση της αυτοεκτίμησης.
Την ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα τη συντηρούν οι γονείς των αθλητριών, μικρών και μεγαλύτερων.
Πολλοί ανάμεσα μας, είναι άνεργοι. Είναι, όμως, εδώ. Δίπλα στα παιδιά τους και στην ομάδα, πολύ περισσότερο αξιοπρεπείς απο πρόσωπα με τα οποία συναντιόμαστε στην καθημερινότητα μας, εκτός γηπέδων.
Αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους καλύτερη τύχη. Οχι για την άδεια τσέπη τους, αλλά, για τη λαβωμένη καρδιά τους και την πληγωμένη ψυχή τους.
Μακάρι να βρούν δουλειά οι άνεργοι φίλοι μας.
Αυτό ζητάμε απο τον Θεό για το 2013.
Την υγεία τη θέλουμε, αλλά, είναι σύμφυτη με την εργασία, τη ψυχολογία, τον κώδικα ζωής μας, εντέλει είναι στο DNA μας ενώ η δουλειά μας, συχνά, μόνο απο εμάς δεν εξαρτάται.
Αλλά, το 2013 σίγουρα θα είναι γούρικο για όλους μας και φυσικά και για ότι μας ενώνει, για την οικογένεια του Πορφύρα, που προχωρά χωρίς πολλά λόγια, αλλά, με την αίσθηση της απόλαυσης του απλού.
Αλλωστε, μας έλειπε μέχρι τώρα. Τώρα, είναι συμπαίκτης μας.
Αν προσθέσετε τα νούμερα θα βγεί το 6.
Και φανέλα με το 6 στην πλάτη, είναι η μόνη που δεν έχουμε στην γυναικεία ομάδα....
Σύμπτωση ή σημάδι της μοίρας ;
Καλή Χρονιά και να ξέρετε ότι είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Ο ένας θα στηρίξει τον άλλον και όταν γυρίσει ο τροχός, θα είμαστε ΟΛΟΙ καλύτεροι άνθρωποι, γιατί με αίμα, δάκρυ  και πόνο, θα έχουμε ( κι όσοι δεν γνωρίζαμε...) καταλάβει ποιά είναι τα σημαντικά στη ζωή και ποιές είναι οι αληθινές αξίες.

Ν.Δελαγραμμάτικας   


Υ.Γ.
Καλά , αυτή η σκέψη με το νούμερο και τη φανέλα, δεν είναι ....Πορφυραική διαστροφή ;