Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ας γνωρισθούμε...

Με δεδομένο ότι έχει αυξηθεί θεαματικά η επισκεψιμότητα στο μπλογκ του τμήματος βόλει Γυναικών του Πορφύρα, δοθέντος επίσης ότι υπάρχουν, πυκνές, πλέον αναφορές κι αναζητήσεις για την ομάδα μας, επειδή, στην πρώτη χρονιά της σε Εθνικές κατηγορίες, είναι στην κορυφή του Β΄Ομίλου και παράλληλα έχει προκριθεί στις 23 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος, απο όλη τη χώρα κι απο όλες τις κατηγορίες, θα προσπαθήσουμε να ...συστηθούμε για όσες κι όσους δε μας γνωρίζουν.
Αυτή η πρωτοβουλία μας, θα θέλαμε να εξηγηθεί όχι απο διάθεση....ναρκισσισμού, αλλά, απο την ανάγκη που νομίζουμε ότι υπάρχει.

Αλλωστε, στον Πορφύρα όλα είναι ανοιχτά κι εξωστρεφή. Οπως κι αληθινά.
Πάμε να δούμε τον ....δεκάλογο μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Απο που έρχεται η ομάδα σας ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Απο τη Φρεαττύδα του Πειραιά. Ο σύλλογος μας, με μεγάλες επιτυχίες στο μπάσκετ ανδρών και γυναικών και σταθερά διαχρονική παρουσία στο ποδόσφαιρο, ιδρύθηκε το 1957. Το τμήμα βόλει ζεί απο το 1991.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Που βρίσκετε πόρους ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Απο τις πρωτοβουλίες των μελών της Επιτροπής βόλει, απο εισφορές φίλων και μελών, απο τις συνδρομές των παιδιών της Ακαδημίας, απο χορηγίες, απο πωλήσεις ημερολογίων, Καρτών Μελών, απο λαχειοφόρες αγορές. Δεν έχουμε πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ απο ΚΡΑΤΙΚΟ, ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ χρήμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Ποιοί ''τρέχουν'' το τμήμα ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ολοι οι γονείς. Με ομαδικό πνεύμα και με την πολύτιμη αρωγή του Διοικητικού Συμβουλίου του Πορφύρα που είναι πάντα δίπλα στο τμήμα βόλει και το στηρίζει με αγάπη.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Οι αθλήτριες σας απο που είναι ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Πρώτα απο όλα, όλες ΑΝΗΚΟΥΝ στον Πορφύρα. Δεν έχουμε υποσχετικές  ή συμφωνίες ενός έτους. Ολες οι αθλήτριες μας είναι Πειραιώτισες ή μόνιμες κάτοικοι Πειραιά ( αδελφές Γκούρα ) ή φοιτήτριες στην πόλη μας ( Παντζαρτζίδου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ).
Πλέον, το στοχείο της εντοπιότητας είναι απαραίτητη προυπόθεση και μόνο σε απολύτως εξαιρετικές περιπτώσεις ήθους και προοπτικής θα γίνει εξαίρεση.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Εχετε παίκτριες απο την υποδομή σας ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Στη 12άδα είναι 4 αθλήτριες απο την Ακαδημία μας, 20, 19,18 και 16 ετών. Κι .έρχονται και αρκετές ακόμα, με σημαντικότατες προδιαγραφές. Αλλά, όταν μία αθλήτρια είναι 7 χρόνια σε μία ομάδα ( Τσαπούρη ) ή 5 ( Μπαλή και Α.Γκούρα ), τότε, απο ένα σημείο κι έπειτα, προφανώς, είναι απόλυτα ενσωματωμένη πια, αθλητικά, ψυχικά, συναισθηματικά.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Τι θέλετε να κάνετε εφέτος ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Οτι έχουμε πεί απο την αρχή της σαιζόν. Να διαφημίσουμε παντού το όνομα του συλλόγου μας και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, ισχυροποιώντας την βάση μας, την Ακαδημία μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Εχετε υποδομές ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Τα 120 ---πραγματικός αριθμός...---κορίτσια μας, μπορείτε να έλθετε ένα Σαββατοκύριακο στο Σαλπέας και στο Γυμνάσιο μας, να τα καμαρώσετε.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Προτεραιότητα σας ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ο συνδυασμός της αθλητικής προόδου με τις μαθησιακές επιδόσεις και την απόκτηση της κατάλληλης κουλτούρας, ώστε να υπάρχει παιδεία, σωστή συμπεριφορά και να εξασφαλισθεί η συνέχεια στην παρουσία μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Τα προβλήματα σας ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Κοινά με κάθε άλλον οικογενειακό σύλλογο. Απο εκεί και πέρα, καθένας πρέπει να μετρά τις δυνάμεις του, όταν αναλαμβάνει ένα εγχείρημα αλλά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τον σχεδιασμό που εκπονεί και επιχειρεί να υλοποιήσει.
ΕΡΩΤΗΣΗ Δεν είναι παράδοξο ότι αναπτύσσεστε μέσα στην κρίση ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Κατά μία έννοια....Απο το 2007 μέχρι σήμερα, πήραμε 1 Πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα ΕΣΠΕΔΑ, φθάσαμε μία φορά στον τελικό του πρωταθλήματος Α΄ΕΣΠΕΔΑ, συνεχίζουμε στην Α2 Εθνική κατηγορία με αξιοπρέπεια, όπως και στο Κύπελλο.
Μπορεί, η κρίση να μας έχει φέρει πιο κοντά. Είναι καλή τύχη και θεία μοίρα, ότι συμβαίνει στο βόλει του Πορφύρα, με τόσους ανθρώπους να συνεργάζονται αρμονικά για την ομάδα της γειτονιάς τους, να βάζουν το εμείς πάνω απο το εγώ. Οτι κι αν πετύχουμε, δε θέλουμε ποτέ να χάσουμε τον οικογενειακό χαρακτήρα μας και τη ψυχή μας.
Βεβαίως, επειδή, πολεμήσαμε τόσο για να φθάσουμε μέχρι εδώ, δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίσουμε.
Οπως και δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να μας υποτιμήσει, αγνοήσει, προσβάλλει κανείς, δίχως να υπερασπίσουμε το κύρος, το όνομα, την ιστορία του Πορφύρα και του καθενός ξεχωριστά απο τους μεροκαματιάρηδες οι οποίοι κρατούν όρθια μία ομάδα, την οποία δε μας πολυενδιαφέρει αν θα αγαπήσουν, αλλά, επιθυμούμε να σέβονται και να αναγνωρίζουν.
Στο τέλος της ημέρας, απο όλον αυτόν τον αγώνα μας, έρχονται παιδιά στο γήπεδο, μένουν και μεγαλώνουν σε αυτό, γίνεται τρόπος ζωής ο αθλητισμός και για όσους δεν τον είχαν.
Αυτό είναι ο Πορφύρας.
Απλώς, μία άλλη ομάδα.
Χωρίς την έμφυτη μελαγχολία του ποιητή και νομικού Λάμπρου Πορφύρα, αλλά, με τη φρεσκάδα απο το αεράκι που φυσάει στη Φρεαττύδα μας και με τη νοστιμιά της αλμύρας απο τη θάλασσα του Πειραιά μας.

Ν.Δελαγραμμάτικας