Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Φθάσαμε τα 7 δισεκατομμύρια...

Τα επτά δισεκατομμύρια κατοίκους έφτασε ο πληθυσμός της Γης, με τρεις χώρες να ερίζουν για το βρέφος που θα φέρει τον «τίτλο».
Η μικρή Φιλιππινέζα Ντανίκα Μέι Καμάτσο γεννήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο στη Μανίλα και ζυγίζει  2.5 κιλά. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο κάτοικος της Γης με το νούμερο ''7 δισεκατομμύρια''» δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα.
Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων» σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού.
Εκτός από τις Φιλιππίνες, όπου γεννήθηκε η μικρή Ντανίκα Μέι Καμάτσο, δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ, διεκδικούν τη γέννηση, την Δευτέρα, του βρέφους που «θα σπάσει το ρεκόρ» των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη, χωρίς να κινδυνεύουν να διαψευσθούν από τον ΟΗΕ, που αυτή τη φορά δεν θα ανακηρύξει «νικητή» του συμβολικού αυτού τίτλου.
Τον ίδιο τίτλο διεκδικεί ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας.
Μέσα σε μόλις 11 χρόνια ο πληθυσμός της Γης αυξηθηκε κατά ένα δισεκατομμύριο κατοίκους. Αν, όπως προβλέπεται, συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός αύξησης σε λιγότερο από οκτώ χρόνια θα προστεθεί ακόμη ένα δισεκατομμύριο στον πληθυσμό της Γης.