Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Το κούρεμα δεν αφορά και το μυαλό...

Οποιες αποφάσεις και αν παρθούν, για να επισημοποιηθεί αυτό που ζούμε εδώ και 4 χρόνια, καθώς ή ύφεση στην πραγματική οικονομία της χώρας έχει αρχίσει απο το 2007 και απλώς κλιμακώθηκε στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, η ουσία είναι μία και αυτή δεν πρέπει να μας ξεφεύγει.
Το κούρεμα γίνεται στις τσέπες μας, στις φιλοδοξίες αλλά δεν μπορεί να συμβεί και στο μυαλό, στη ψυχή και στα όνειρα μας, για εμάς, τα παιδιά μας, για ότι αγαπάμε.
Ισα--ίσα που αυτές τις ημέρες, βλέπουμε στην Ελλάδα--σίγουρα πάντως στον Πειραιά μας---μία κοινωνία διαφορετική.
Οσοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον και οι υπόλοιποι, που πάντα ήταν μακρυά  απο εμάς, απλώς βρήκαν μία καλή δικαιολογία για να κάνουν θεσμό τη διαφορά και να αποτραβηχθούν στο δικό τους κόσμο.
Τουλάχιστον, να μείνουμε έτσι. Γιατί με τα υλικά αγαθά και την ευκολία και ποικιλία επιλογών, χάσαμε τη ψυχή και την καρδιά μας.
Τώρα, μπορούμε, αφού μείνουμε όσοι πραγματικά θέλουμε να είμαστε δίπλα--δίπλα, αλληλέγγυοι, να μιλάμε με όρους ειλικρίνειας και να δίνουμε το χέρι για να χαιρετηθούμε χωρίς να σκεπτόμαστε πόσα δάχτυλα θα μετρήσουμε όταν τελειώσει η χειραψία ή ''τι θέλει αυτός απο εμένα''....
Με ή χωρίς κούρεμα, η ζωή συνεχίζεται.
Τώρα, θα φανούν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ μας.
Γιατί στα εύκολα και τα καλά, όλοι καλοί είναι.
Στα ζόρια βλέπεις την αλήθεια και το πραγματικό πρόσωπο.
Εμείς, πάντως, εδώ είμαστε.
Συνεχίζουμε.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.


Ν.Δελαγραμμάτικας