Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Γιατί αυτός ο θόρυβος ;

Μία απορία. Γιατί υπάρχει αναστάτωση, τελευταία, απο τη δημοσιοποίηση άρθρου της συμπληρωματικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων απο την ΕΟΠΕ, σύμφωνα με την οποία ένας αγώνας βόλει είναι δυνατό να παιχθεί απο άλλο πρόσωπο και όχι απο διαιτητή, αρκεί να συναινούν σε αυτό και οι δύο ομάδες και να έχει προηγηθεί γραπτή παραδοχή συμφωνίας απο τους ή τις αρχηγούς των δύο ομάδων ;
Η ουσία είναι ότι αυτή η δυνατότητα παρέχεται εδώ και καιρό και μάλιστα είχε γίνει σχετική αναφορά και στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ, στην Παιανία, όταν είχαμε θίξει το ζήτημα αναφορικά με την ευχέρεια που δίδεται ώστε να μην υπάρχει διαιτητής στα πρωταθλήματα Παγκορασίδων και Παμπαίδων.
Εφόσον κανείς δεν είχε αντιδράσει και δεν είχε πεί το παραμικρό ( μόνο ο εκπρόσωπος του Πορφύρα είχε κάνει σχετική παρατήρηση αλλά ουδείς άλλος είχε μιλήσει και είχε φέρει αντίρρηση ή διατυπώσει απορία ) και αφού δεν ακολούθησε καμμία άρνηση απο τους φορείς της διαιτησίας, προφανώς, η εξέλιξη θεωρήθηκε φυσιολογική.
Αλλωστε, κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν γίνει αγώνες για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα στην περιφέρεια χωρίς διαιτητές ;
Πόσα φύλλα αγώνων πήγαν την τελευταία 4ετία, τουλάχιστον, χωρίς διαιτητές στην Ομοσπονδία απο τις τοπικές Ενώσεις; Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε επειδή δεν υπήρχαν διαιτητές ή γιατί αποτελούσαν πρόβλημα οι μετακινήσεις και οι αποστάσεις.
Πλέον, καλύπτεται και τυπικά αυτό το θέμα, προφανώς, με μία μεγαλύτερη διάσταση και μία διαφορετική ερμηνεία στο ζήτημα, αλλά, επιλεκτική τροποποίηση, κάτω απο αυτές τις συνθήκες, δε θα μπορούσε να γίνει.
''Οδηγός'' για όλα αυτά που συμβαίνουν είναι η έλλειψη χρημάτων. Και η απαξίωση προς το βόλει που πληρώνει την εσωστρέφεια του.
Οχι ωστόσο και ότι ξαφνικά έπεσαν όλοι απο τα σύννεφα.
Το θέμα είναι γνωστό ακόμα και σε εμένα τον άσχετο....
Αλλοι τώρα το έμαθαν ;
Οταν άνοιγε η ''κερκόπορτα'' με την κατάργηση των διαιτητών στα μικρότερα, ηλικιακά, αναπτυξιακά ή όταν άφηναν στις τοπικές Ενώσεις να γίνονται αγώνες με διαιτητές τους προπονητές ή γονείς, γιατί δεν έλεγαν τίποτα ;

Ν.Δελ.