Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η προοπτική είναι ΄΄πληρώστε για όλα''

Η κορυφή του παγόβουνου στο πρόβλημα που δημιουργείται πλέον για τον αθλητισμό, είναι αυτό που αφορά την--αναγκαστική--πληρωμή των οδοιπορικών των διαιτητών απο τα ίδια τα σωματεία, στο βόλει.
Η εφετινή σαιζόν, ουσιαστικά, είναι προάγγελος για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Η εκτίμηση ότι θα αναγκασθούν, προοδευτικά, οι ομάδες να πληρώνουν και για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αλλά και για τις μετακινήσεις τους, δεν είναι άστοχη ή βιαστική, αλλά, στηρίζεται κυρίως στις πληροφορίες όπως και στη συνολική εικόνα.
Ηδη, σε αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις οι ομάδες καλούνται να πληρώσουν για τη χρήση τους, καθώς πρέπει να καλύψουν το ρεύμα ή το πετρέλαιο για τη θέρμανση.
Αλλού, σε σχολεία, οι ομάδες αναλαμβάνουν να συντηρήσουν τα γυμναστήρια, όπου αυτά υπάρχουν, καθώς ακόμα και όταν ήταν ακμαίος ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, δύσκολα μπορούσε κανείς να βρεί άκρη με αυτό το φορέα.
Στην πραγματικότητα, είτε έχει κανείς ενασχόληση με ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, είτε απλώς αναπτύσσει τον αθλητισμό, πρέπει να πληρώνει , πια , για τα πάντα.
Η κρίση ( ...) είναι μία εξαιρετική ευκαιρία ώστε να σταματήσει η όποια ροή χρηματοδότησης υπήρχε για τον αθλητισμό, άμεσα ή έμμεσα.
Χρήμα ασφαλώς και υπάρχει όταν, ακόμα και σήμερα, μοιράζεται με ευκολία δεξιά και αριστερά.
Κάποτε, άνθρωποι αφοσιωμένοι στο βόλει, πήγαιναν στις παρελάσεις ώστε να εντοπίσουν τα ψηλά παιδιά για να τα καλέσουν στις ομάδες τους.
Παιδιά θα πηγαίνουν στις παρελάσεις, όσο αυτές πραγματοποιούνται καθώς άλλωστε δεν είναι πια της...μόδας.
Θα λείψουν ωστόσο οι ...παλαβοί που προσπαθούσαν να τα παρακολουθήσουν.
Απλώς, επειδή, πλέον, κουράζονται και αυτοί να είναι συνέχεια με το χέρι στην τσέπη και να συνειδητοποιούν ότι ενοχοποιείται πια το μεράκι, απλώς επειδή περισσεύει η αδιαφορία...
Του χρόνου δε θα είναι πρόβλημα η άνοδος ή η παραμονή, αλλά, μόνο η επιβίωση....

Ν.Δελ.