Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Να ισχύσουν τα ίδια και του χρόνου

Υποθέτουμε ότι εφόσον η ΕΟΠΕ έκρινε σκόπιμο να δεχθεί την προκήρυξη της ΕΣΠΕΔΑ για υποβιβασμό 6 ομάδων απο την Α΄κατηγοιρία και άνοδο άλλων τόσων απο την Β΄κατηγορία, αυτή θα πρέπει να είναι σύννομη και όχι παράτυπη όπως η προηγούμενη που έπασχε σε 2 σημεία και για αυτό απορρίφθηκε απο την Ομοσπονδία.
Ωστόσο, το ελάχιστο που πρέπει να γίνει τώρα απο την πλευρά της ΕΣΠΕΔΑ, εφόσον προχωρήσουμε με αυτό το πλάνο, στο οποίο προσωπικά δε συμφωνούμε επειδή υπάρχει αιφνιδιασμός για ομάδες που αλλιώς ολοκλήρωσαν τις μεταγραφές τους και αλλιώς βλέπουν τώρα ότι πρέπει να πορευθούν, είναι ένα.
Να μείνει τουλάχιστον και για την επόμενη σαιζόν η ίδια προκήρυξη.
Και του χρόνου δηλαδή να πέσουν 6 και να ανέβουν 6 , ώστε να μη δημιουργηθεί η αίσθηση ότι αυτή η προκήρυξη που συντάχθηκε, στέλνει στην Β΄κατηγορία ομάδες που θα μείνουν εκεί, στο πυρ το εξώτερο....
Αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι αυτή η αλλαγή έγινε για αθλητικούς λόγους και όχι για ένα πείσμα, αν δεχθούμε παράλληλα πως ότι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα σωστό και δίκαιο, απλώς, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι τουλάχιστον επιβάλλεται να μείνουν οι ίδιοι κανόνες στο παιχνίδι για μία διετία και μετά βλέπουμε πως θα έχει λειτουργήσει στην πράξη αυτή η πατέντα.
Γιατί αν πρόκειται να πέσουν φέτος 6 ομάδες και του χρόνου να ανεβαίνουν όχι 6 αλλά 2 ή 3,, θα έχει συντελεσθεί σε βάρος όσων φέτος υποβιβασθούν μία κατάφωρη αδικία.

Ν.Δελαγραμμάτικας