Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μία πρόταση για τα έξοδα διαιτησίας

Επειδή οδεύουμε προς μία σαφή εξέλιξη αναφορικά με τα έξοδα διαιτησίας στους αγώνες γυναικών--ανδρών σε όλα τα πρωταθλήματα, τοπικά και μη, με την επιβάρυνση για το σχετικό κόστος να πέφτει στους ώμους των σωματείων, αναρωτιέμαι αν είναι εφικτό να γίνει το εξής.
Να τυπωθούν, με ευθύνη των Ενώσεων μας και της Ομοσπονδίας, μπλοκάκια εισιτηρίων, ώστε να μην έχουν τα σωματεία μπλεξίματα με την εφορία, με τιμή ενός ευρώ για το κάθε εισιτήριο.
Στο εισιτήριο θα αναγράφεται ότι αυτό το ευρώ αφορά τα έξοδα διαιτησίας.
Οι ομάδες θα διευκολύνονται έτσι για τη συγκέντρωση των χρημάτων που πρέπει να δώσουν στους διαιτητές οι οποίοι ασφαλώς και επιβάλλεται να καλύπτονται για τα οδοιπορικά τους, χωρίς να αποκλείεται, σε όποιον το επιθυμεί, η δυνατότητα της εθελοντικής προσφοράς.
Για την ομάδα μας το επιπλέον κόστος, για 14 παιχνίδια ως γηπεδούχος, αν υποτεθεί ότι έχουμε και πλαίυ οφφ στο πρωτάθλημα, θα είναι 742 ευρώ.
Απο 53 ευρώ για κάιθε αγώνα.
Το ποσό δεν είναι εύκολο να βρεθεί, ειδικά αυτή την εποχή.Κανείς εξάλλου δεν το έχει προυπολογίσει.
Να προσπαθήσουμε ωστόσο ώστε να δώσουμε λύση.
Εάν υπάρχει αυτό το περιθώριο με το εισιτήριο του 1 ευρώ, τουλάχιστον, οι ομάδες που συγκεντρώνουν κοινό στο πλευρό τους, θα βρούν ένα στήριγμα. Γιατί τα χρήματα είναι πολλά, ως επιπλέον κόστος.
Στην πράξη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει το εγχείρημα.
Νομίζω ωστόσο ότι αξίζει ο κόπος να το προσπαθήσουμε.
Θέλουμε άλλωστε όλες και όλοι όσοι είναι μέσα απο τις γραμμές, στο γήπεδο, να αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται ισότιμα.
Γιατί, στο τέλος της ημέρας, είναι άσχημο να πατάς πάνω στο φιλότιμο και την καψούρα εκείνου που σε βοηθά να παίξεις και να αισθανθείς  χαρά.

Ν.Δελαγραμμάτικας