Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΠΕ


 
Μετά την ενημέρωση από την πολιτεία για σημαντική περικοπή του εγκεκριμένου προϋπολογισμού όλων των Ομοσπονδιών, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ είχε αποφασίσει την αναστολή της έναρξης των πρωταθλημάτων, προκειμένου να επανεξεταστούν οι όροι της διεξαγωγής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με όλους τους φορείς του αθλήματος, προκειμένου να καταστεί γνωστό το μέγεθος του προβλήματος και να αναζητηθούν τρόποι επανέναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας, σε μία λογική καταμερισμού του επιπρόσθετου κόστους που προκύπτει, λόγω των συνθηκών, μεταξύ της Ομοσπονδίας, των σωματείων και των διαιτητών.
Στη λογική αυτή εντάσσεται και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στην τελευταία συνεδρίασή του οι αμοιβές των διαιτητών στα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών (Εθνικά και Τοπικά) να καταβάλλονται από το γηπεδούχο σωματείο, εφόσον καταστεί δυνατή η μείωσή τους, ενώ αντίστοιχα για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα καταβάλλονται από την Ομοσπονδία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή αξιολογώντας, κατ’ εξουσιοδότηση του Δ.Σ., τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα και τις προτάσεις όλων των φορέων και αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο επαφών με την ΟΔΒΕ για τις νέες μειωμένες αμοιβές των διαιτητών στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, στα τοπικά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και στα αναπτυξιακά (για τις υπόλοιπες Εθνικές Κατηγορίες οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες), αποφάσισε σήμερα να άρει την αναστολή της έναρξης των πρωταθλημάτων.
Έτσι η Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα ξεκινήσει το Σάββατο 22/10/2011 και πριν τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας Γυναικών θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική στις 29/10/2011, ενώ για τα τοπικά πρωταθλήματα θα αποφασίσουν οι αντίστοιχες Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές.
Η Ομοσπονδία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου μέχρι 15/11/2011 να εξοφληθούν οι διαιτητές για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, επιφυλασσόμενη για την περαιτέρω στάση της εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν.
Η Εκτελεστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους φορείς του αθλήματος για την κατανόηση που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα και καλεί όλο τον κόσμο του βόλεϊ και κυρίως τις Ενώσεις, τα σωματεία και τους διαιτητές να βοηθήσουν ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς άλλα προβλήματα, παρά την κρίση που βιώνουμε.
Παράλληλα καλεί την πολιτεία να ανταποκριθεί στις ανειλημμένες υποχρεώσείς της προς του αθλητικούς φορείς και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την οριστική διαμόρφωση του νέου τοπίου στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έστω και υπό την πίεση της υποχρεωτικής και βίαιης αλλαγής των συνθηκών''.